Elbiler

Volvos første elbil kører på Android

Volvo har meddelt at den elektriske udgave af XC40, der bliver afsløret i næste uge, får indbygget Android-underholdningssystem.

Volvo gør så småt klar til at præsentere sin første egen-brandede elbil, Volvo XC40 SUV’en, i næste uge – men allerede i dag har svenskerne meddelt, at bilen vil være udstyret med et infotainment-system, der er baseret på Google nye Android Automotive-software.

Det betyder, at XC40 vil køre ud fra fabrikken med funktioner og apps som eksempelvis Google Assistant og Google Maps indbygget og uden behov for en smartphone. Infotainmentsystemet vil også give adgang til Google Play, så bilens ejer kan downloade apps, som Google har godkendt til brug i biler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge pressemeddelelsen vil den dybe integration af Android gøre det muligt for bilens chauffør – og passagerer – at benytte Google Assistant til at ”bestille” musik over anlægget, sende beskeder og ændre temperatur via klimaanlægget. Systemet vi løbende blive opdateret over-the-air med nye funktioner og rettelser, fortæller Volvo.

Volvo og Google har arbejdet sammen i flere år – og allerede i 2018 viste svenskerne en tidlig version af softwaren frem. Også Polestar 2 elbilen fra det Volvo-ejede Polestar vil være udrustet med Android Automotive. Firmaet præsenterede de europæiske priser på Polestar 2 forleden.

Den elektriske Volvo XC40 bliver den første elbil under Volvos eget brand. Den vil blive vist frem den 16. oktober – og forventes at være i handelen i løbet af 2020.

Nå ja, det er også muligt at tilslutte en iPhone via kabel og køre Apple Carplay i XC40’eren, hvis man er til det … her er et par billeder som Volvo udsendte i dag:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.