Elbiler

Volvos elbil kommer først til Danmark i 2021

Volvo har formelt åbnet ordrebøgerne til XC40 Recharge, men vi danskere må vente til efteråret – med forventet levering engang i 2021.

Volvo meddeler nu, at de helt formelt har åbnet for forudbestillinger af virksomhedens første fuldt elektriske bil, Volvo XC40 Recharge, med de første kundeleverancer senere på året. Men ikke herhjemme. Vi danskere må vente med at bestille bilen til efteråret – og de første kundeleverancer forventes at være i 2021.

Volvo fortæller ikke, hvorfor vi kommer i anden række. Men måske skyldes det bilens popularitet. Volvo har allerede modtaget flere tusinde faste ordrer før den formelle salgsstart, fortæller de.

XC40 Recharge P8 er den første i en familie af fuldelektriske Volvo-biler. Den blev præsenteret ved et arrangement i midten af oktober. Bilen har en rækkevidde på over 400 km (WLTP) på en enkelt opladning og en effekt på 408 hk. Med en hurtiglader oplades batteriet til 80 procent af dets kapacitet på 40 minutter.

Bilen er baseret på Compact Modular Architecture (CMA), en avanceret køretøjsplatform, der er udviklet i et samarbejde i Geely-Group. Batteriet er beskyttet af et sikkerhedsbur, der befinder sig midt i bilens karosseristruktur, hvilket ikke alene sænker bilens tyngdepunkt, men også skulle give bedre beskyttelse mod overrulning.

Et Android-drevent infotainmentsystem tilbyder kunderne “en hidtil uset fleksibilitet, forbedret intuitivitet” og indlejret Google-teknologi og -tjenester, såsom Google Assistant, Google Maps og Google Play Store. XC40 Recharge P8 modtager også større opdateringer af software og operativsystem trådløst.

Volvo sigter mod, at fuldelektriske biler inden 2025 skal udgøre 50 procent af det globale salg, mens resten skal være hybrider.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.