Elbiler

VW arbejder på ID.1 – en budgetvenlig elbil

Efter ID.3 og ID.4 er Volkswagen allerede langt med planerne for næste model i ID serien: ID.1 kommer formentlig til at koste langt under 200.000 kr.

Indtil videre har Volkswagen arbejdet hårdt for at få deres ID.3 på markedet – med forhindringer. Men nu, hvor de første ID.3 snart bliver leveret til kunderne, løfter Volkswagen sløret for deres planer for en kommende elbil: ID.1.

Billig, billigere, billigst

Ideen med ID.3 var at levere en elbil det var til at betale, men med en startpris på omkring ca. 280.000 kr. – hvilket sammenlignet med de billigste benzinbiler stadig er ganske dyrt. Men den nye ID.1 kan ende med en startpris under 20.000€ – altså omkring 133.000 kr. Dertil skal man selvfølgelig lægge dansk moms, men afgiften på en så billig elbil vil til gengæld være nul. Med andre ord kan vi forvente en spritny elbil til omkring 160.000 kr.

Mindre end en Up

Den kommende elbil skulle efter sigende være en reel mikrobil – endda mindre end den nuværende mindste elbil fra Volkswagen, e-Up. ID.3 er en mellemklassebil på størrelse med en Golf – og indvendigt på størrelse med en Passat. Så selv om ID.1 bliver fysisk mindre end en Up kan det sagtens være, at den bliver større indvendigt.

Der er ikke mange andre detaljer om den kommende mikrobil, men ifølge Electrek kunne den komme i to versioner med henholdsvis et 24kWh og et 36kWh batteri. I en mikrobil lover det nogenlunde fornuftigt for rækkevidden.

Syv biler i alt

ID serien fra Volkswagen har hele tiden været planlagt til at være ganske omfattende. Indtil videre har producenten altså lanceret deres ID.3 – men de har også tidligere løftet sløret for deres ID.4, som du kan læse mere om her.

Der er intet nyt om, hvornår ID.1 eventuelt kan blive lanceret, men eftersom Volkswagen har planlagt hele 7 biler i ID serien er det ikke urealistisk at de vil skynde sig for at være først på mikrobilerne også.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.