×
GadgetsTophistorie

Her er årets bedste mobilkamera

600.000 brugere har talt. Google Pixel 6A har det bedste mobilkamera i 2022. Se hele listen her.

Den populære amerikanske Youtuber Marques Keith Brownlee, bedre kendt som MKBHD, har med brugernees hjælp kåret årets bedste mobilkamera. 16 telefoner deltog i testen, der foregik som en blindtest – og uden yderligere omsvøb: Vinderen blev Google Pixel 6A.

Mere end 600.000 personer afgav mere end 20 millioner stemmer, så her er virkelig tale om en imponerende test. Telefonerne blev bedømt i tre kategorier, standard (peg-og-skyd), low-light og portræt. Herefter blev pointene lagt sammen for at finde vinderen.

Stemmerne skulle gives alene på billedkvaliteten – brugerne fik ikke oplyst hvilke modeller, der havde taget de enkelte billeder.

Som det ses på listen nedenfor klarer Googles Pixel-telefoner sig virkelig godt. Mens Pixel 6A vandt, indtog Pixel 7 Pro andenpladsen.

 1. Google Pixel 6A.
 2. Google Pixel 7 Pro (læs anmeldelse).
 3. Asus Zenfone 9.
 4. Oppo Find X5 Pro.
 5. Samsung Galaxy S22 Ultra (læs anmeldelse).
 6. Realme 10 Pro+.
 7. Apple iPhone 14 Pro (læs anmeldelse).
 8. Huawei Mate 50 Pro.
 9. Asus ROG Phone 6.
 10. Vivo X80 Pro+.
 11. Xiaomi S12 Ultra.
 12. OnePlus 10 Pro (læs anmeldelse).
 13. Apple iPhone SE (3rd Gen) (læs anmeldelse).
 14. Nothing Phone (1).
 15. Motorola Edge 30 Ultra (læs anmeldelse).
 16. Sony Xperia 1 IV (læs anmeldelse).

De bedste i de tre kategorier

Selv om Pixel 6A generelt har det bedste mobilkamera, vandt den ikke i en eneste af de tre kategorier. Den fik andenpladser i low-light og portræt, samt en tredjeplads i peg-og-skyd.

De bedste telefoner i hver kategori er:

 • Standard (peg-og-skyd): Oppo Find X5 Pro.
 • Low-light: Vivo X80 Pro+.
 • Portræt: Google Pixel 7 Pro.

Apples populære iPhone 14 Pro klarede sig temmelig middelmådigt. Den fik en samlet syvendeplads. I kategorierne scorede den bedst i portræt (femteplads) og ringest i low-light (tiendeplads). I peg-og-skyd-kategorien kom den ind som nummer seks.

De mobilkameraer, der fik færrest samlede point var Sony Xperia I IV, Motorola Edge 30 Ultra og Nothing Phone (1).

Pixel 6A vandt i øvrigt også “votes per dollar”-prisen. Altså flest stemmer i forhold til prisen. Telefonen kan købes for 3.699 kroner.

Hele testen med yderligere forklaringer kan ses i denne video fra MKBHD:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.