fbpx

 

 

 

 

HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: Apple AirPods 3

AirPods har fået et tiltrængt makeover - og er bedre end forgængerne på mange måder. Men det er ikke alle ører de passer i...

Apples AirPods er på få år blevet de mest solgte i verden – ikke uden grund. Selvom jeg for nogle år siden var pænt utilfreds med designet (det er jeg sådan set stadig), så må jeg også indrømme, at har du en iPhone er der ingen vej udenom; de nye AirPods er den relativt billige trådløse løsning som de fleste Apple brugere vil elske fordi de er lette at sætte op, stabile og har en god lydkvalitet. Og passer de i dine ører er der stort set ingen vej udenom – men det kan så også være det største problem.

Lidt mere diskret design

De “gamle” AirPods var… Skal vi sige “alternative” i designet? Som jeg skrev var jeg absolut ikke begejstret for designet der lignede to tandbørstehoveder fra en elektrisk tandbørste, stikkende ud af ørerne. Med AirPods Pro blev det en smule mindre udtalt fordi de to “pinde” stikker lidt kortere ned af kinderne. Det samme er nu sket for de almindelige AirPods, der også er blevet kortere – og tak for det! Derudover ligner selve hovedtelefonerne faktisk sig selv – de er dog fintunet en lille smule.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opbevaringskassen er derimod blevet en smule kortere og bredere og ligner nu en blanding af den forrige generation og så AirPods Pro ladeboksen. Den har også fået understøttelse af MagSafe teknologien, så har du en magsafe lader “snapper” etuiet på plads. Det er praktisk – især hvis du har en oplader i din bil der sidder vertikalt. Godt nok er magnetismen ikke enorm, men boksen bliver faktisk alligevel snildt siddende.

Generelt findes der pænere hovedtelefoner på markedet, men når det kommer til brugen er der ingen hverken nær eller ved siden af AirPods.

Problematisk pasform

Ligesom på forgængerne er der ikke nogen gummidutter der kan skiftes – så det du ser er det du får. For mig er det et problem, for mine ørergange er bygget forskelligt, så den ene sidder rigtigt godt – mens den anden til gengæld falder ud hele tiden. Og godt nok er jeg en fejlkonstruktion på mange måder, men jeg er på ingen måde den eneste. Hvor AirPods Pro kan bruges nærmest uden problemer ved bare at vælge to forskellige størrelser gummidutter, ja så er der ingen muligheder her. Og jo, jeg KAN godt bruge AirPods 3, men hvis jeg løber falder den ene altså konsekvent ud. Så hvis du har samme problem som mig, skal du altså have et headset specifikt til træning udover AirPods 3. Det er ikke optimalt.

Der er dog også fordele ved det; det kan være belastende at have AirPods Pro i ørerne igennem længere tid – simpelthen fordi de jo trykker på huden i ørerne. Det problem har jeg ikke med AirPods 3. De sidder der let i mange timer uden at jeg bliver træt af dem.

Ekstremt simple

Når man åbner etuiet første gang kobler hovedtelefonerne sig automatisk på telefonen og giver dig muligheden for at forbinde. Et tryk på telefonen, så er de koblet op til alle dine Apple enheder og du kan nu også bruge dem sammen med dit Apple TV eller din Mac. Er du allerede i Apples univers, så behøver du altså ikke gøre mere for at få dem til at virke med alt hvad du ejer. Smart.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I hverdagen er det superlet at bruge AirPods 3 – du skal stort set ikke tænke over det. De forbinder selv – og 100% sikkert – hver eneste gang du åbner etuiet. Du kan ændre en smule på indstillingerne i kontrolpanelet på telefonen, men det er ikke meget – men det gør ikke så meget, for Apples adaptive EQ fungerer under stort set alle forhold, og de færreste ville indstille lyden anderledes – og hvis du er typen der vil det, så er AirPods nok heller ikke for dig alligevel. I bedste Apple stil er AirPods’ene utroligt simple at bruge.

Rimelig lydkvalitet

Sammenligner man direkte med storebror Pro, så er de nye AirPods højst gennemsnitlige når det kommer til lydkvalitet. Det har naturligvis at gøre med at der er plads på siderne af hovedtelefonerne, så lyd udefra trænger ind, og det begrænser især hvor meget bas der kan genereres. Der er simpelthen mere fylde på et “lukket” system. Det gode er, at man er mere i stand til at høre omgivelserne, så hvis man bruger AirPods i trafikken kan de være et bedre valg end Pro.

En af de store nyheder i de nye AirPods 3 er at de er udrustet med rumlig lyd – en slags virtuel surround sound. Det fungerer rigtigt godt på de videoer og musiknumre der understøtter det. Især ved film og tv-serier får du en ekstra oplevelse, og selv om det måske ikke helt er på “biograf niveau” som Apple skriver i marketingmaterialet, så er det absolut heller ikke dårligt.

Virkelig god batterilevetid

Egentlig har jeg sjældent haft problemer med batterilevetid på mine in-ear hovedtelefoner – det er stort set altid nogenlunde fornuftigt, hvilket selvfølgelig er fordi jeg personligt sjældent lytter til noget i mere end to timer ad gangen. Men er du på jagt efter den bedste batterilevetid får du i hvert fald noget for pengene her. Jeg har brugt headsettet i næsten fem timer i streg før de begyndte at kræve batteri. Og jeg kunne formentlig være kommet på næsten seks timer. Det er imponerende, og klart det bedste jeg har prøvet med AirPods nogensinde.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+

Samtalekvalitet i top

Som med de første AirPods kan jeg uden problemer sige, at du ikke finder noget der lyder meget bedre når det kommer til lydkvalitet på samtaler. Lyden er klar i begge ender – og AirPods er stadig nogle af de meget få trådløse hovedtelefoner som jeg kan holde ud at tale i, og hvor jeg ikke får brok fra personen i den anden ende. Selv i omgivelser med en del støj lyder det ganske fint, og vind er ikke et nært så stort problem som på mange andre hovedtelefoner.

Skal, skal ikke…

Hvis du allerede ejer et par velfungerende AirPods fra forrige generationer synes jeg du skal hoppe over 3. generation; der er gode nyheder på opladning, etuiet har fået MagSafe og de lader hurtigere – og så er der bedre batterilevetid og lyden er også en smule bedre. Men alt det er mere nice-to-have end need to have. Men står du lige nu og leder efter den perfekte følgesvend til din iPhone (ikke Android, kun iPhone), så er de nye AirPods rigtigt gode og kan sagtens anbefales – hvis de ellers passer i dine ører!

Apple AirPods 3

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.549 kr.

AirPods 3 er gode og har klare forbedringer i forhold til forrige generation. Men du skal altså være sikker på, at de fungerer i dine ører.

Back to top button