Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Apple iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max er en kæmpemæssig telefon og langt fra alle vil synes den er praktisk. Men de der vil have det bedste fra Apple skal stadig have Pro Max.

iPhone 12 Pro Max er Apples bedste bud på en absolut topmodel med alt, hvad den amerikanske producent kan klare af features, pakket ind i en deres til dato mest avancerede design. Jeg har anmeldt både den nye 12 Pro, den nye mini og nu kommer altså anmeldelsen af 12 Pro Max. Spørgsmålet er så, om Apples dyreste telefon også er ubestridt den bedste? Svaret må være et rungende; ja, hvis du vil have en kæmpe iPhone. Men der er mange nuancer, så læs endelig videre og find ud af, om den største iPhone er lige noget for dig.

Smukt designet kæmpe

Hvis du er typen, der synes, at en skærm stort set ikke kan blive stor nok, så er Pro Max din nye telefon. I hvert fald er der virkelig gods i den nye topmodel, for den føles simpelthen ganske betragteligt tungere end forgængeren selv om der reelt kun er tale om 2 gram – 11 Pro Max vejer 226 gram og 12 Pro Max vejer 228 gram. Men det føles altså, som om den nye er mere end to gram tungere.

iPhone 12 Pro Max
Forskellen på iPhone 12 Pro Max og iPhone 12 mini er slående.

12 Pro Max er også blevet et par millimeter længere end forgængeren, men har så til gengæld tabt sig om livet, for den er også en smule tyndere. Hverken det ene eller det andet betyder dog ret meget i hverdagen. Jeg har selv brugt 11 Pro Max ganske meget, så jeg er vant til størrelsen og vægten, men man skal altså have en ganske stor herrelomme (eller dametaske) for at få plads til 12 Pro Max.

Stor skærm GØR en forskel

Den store fordel ved størrelsen er, at skærmen også er enorm. Personligt er jeg typen der, før de store modeller kom, gerne slæbte rundt på en tablet fordi jeg simpelthen ikke gider se video på en 4,7-tommer skærm. Men med 6,7-tommer kan jeg sagtens se en tv-serie eller nyhederne i toget. Så i praksis har jeg altså væsentlig mindre at slæbe på, hvis jeg skal køre en time eller mere i tog.

Størrelsen gør også, at jeg godt kan spille flere typer spil på min iPhone. Jeg er kæmpe fan af strategispil – Xcom og Civ for eksempel – og de to fungerer fint på en telefon med 6,7-tommer skærm, men ikke meget mindre.

Med andre ord har jeg behovet for den store skærm. Men hvis du er ligeglad med at se tv og serier på en lille skærm eller bare generelt har meget gode øjne (for det er også en god grund til større skærm, hvis du ikke ser helt så godt som du gjorde engang), ja så skal du altså måske gøre op med dig selv, om den store skærm virkelig er en god ide. Når det så er sagt, er der også et par andre fordele ved iPhone 12 Pro Max i forhold til de andre iPhone 12-modeller.

Bedre batterilevetid

Siden den allerførste “jumbo”-iPhone har det været stensikkert, at de store telefoner har bedre batterilevetid. Det er egentlig logisk nok; der er plads til større batterier i en større telefon, men processor og mange af de andre ting der suger strøm er ikke blevet mere krævende – det er faktisk kun skærmen, der sluger ekstra, og det er slet ikke nok til, at man ikke får en god ekstra bonus på batteriet.

Selv med fuld knald på baggrundsbelysningen på telefonen får jeg snildt en dags tung brug ud af den, og der er stadig næsten 40 procent tilbage når jeg går i seng og putter den på opladeren om aftenen. Du kan med andre ord godt forvente to dages brug ved moderat belastning. Det synes jeg er helt rimeligt, og det svarer fint til, hvad jeg oplevede på iPhone 11 Pro Max. Og ja, jeg kunne godt tænke mig et lidt større batteri fordi iPhone så ville kunne levere mere end tilsvarende Android-telefoner fordi den er betydeligt bedre til at styre strøm i iOS end konkurrenterne er i Android. Men Apple har altså valgt, at 3.687 er det magiske antal mAh, og det må vi så leve med. Men næste år håber jeg, de skruer en smule op her. To dage på fuld knald ville altså virkelig være rart.

Hurtigste processor på markedet

Apples A14-processor som sidder i maven på iPhone 12 Pro Max er hurtig. Som jeg har skrevet i anmeldelserne af de andre telefoner, så blæser den konkurrenterne af banen.

I mine målinger viser 12 Pro Max sig da også at være stort set på niveau med de andre telefoner i 12 serien når det kommer til processorkraft. Den får 1.594 i single-core og 4.099 i dual-core. Du kan se den i vores skema herunder:

GeekBench 5Single-coreMulti-core
Apple iPhone 12 Pro Max1.5944.099
Apple iPhone 12 Pro1.5964.086
Apple iPhone 12 mini1.5904.057
Apple iPhone SE 20201.3293.332
Huawei Nova 5T6782.422
Huawei P40 Pro7702.889
Huawei P40 Lite5871.831
Motorola Edge+9063.363
OnePlus 8 Pro9093.341
OnePlus 89013.374
OnePlus Nord6061.879
OnePlus Nord N106041.981
OnePlus Nord CE 5G6371.807
OnePlus 8T8913.168
OnePlus 9 Pro1.1273.686
Samsung Galaxy S20 Ultra9092.892
Samsung Galaxy S21 Ultra1.0993.387
Samsung Galaxy Z Fold311323519

Kameraet skiller sig en smule ud

Der hvor der, udover størrelsen, er lidt forskel på 12 Pro og 12 Pro Max er på kameraet. Men man skal virkelig gå op i detaljerne for at synes, at det er vigtigt, men ikke desto mindre er det en forskel, at der er 0,5x mere zoom på Max end på den almindelige Pro. I hverdagen betyder det ikke voldsomt meget, og det er faktisk svært at se forskel, når det reelt kun er telefotolinsen, der er en smule anderledes – de to andre linser er de samme som i Pro.

Generelt er jeg udmærket tilfreds med billedkvaliteten, 12 Pro Max kan levere. Især i sløj belysning tager telefonen væsentlig bedre billeder end den forrige generation, og den gjorde det endda ganske udmærket. Men 12 Pro Max tager det lige skridtet videre, og heldigvis har Apple holdt fast i deres ide om, at et aftenbillede ikke skal ligne at det er taget i fuldt dagslys – som nogle af konkurrenterne nogen gange godt kan præstere. Billeder i dunkle omgivelser beholder den følelse og den stemning, der er hvor billedet er taget – der er bare lidt flere detaljer når billedet er taget på iPhone 12 Pro Max i forhold til eksempelvis 11 Pro Max. Samtidig er fokus blevet betydeligt bedre, måske hjulpet af den nye lidar-sensor, der måler afstande. I hvert fald synes jeg, der er en tydelig forskel når man kigger på billeder hvor motivet er indenfor ca. fem meter, som er det, lidar-sensoren kan række. Portrætter om aftenen står meget bedre, og bokeh-effekten er også betydeligt pænere på alle billeder taget med den nye generation.

Trådløs opladning giver frihed – på sigt

Jeg har selvfølgelig allerede beskrevet den nye trådløse MagSafe teknologi i mine anmeldelser af de andre telefoner i serien, men nu hvor jeg har brugt MagSafe opladeren i et par uger må jeg konkludere, at den virkelig viser, hvor vi er på vej hen. Jeg tror den er et klart udtryk for, at Apple vil droppe ledninger fuldstændigt i løbet af ganske kort tid, for med 15W opladning og den superlette “click-on” magnetiske funktion synes jeg virkelig ikke, der er meget brug for et stik længere. Jeg har endnu ikke sat telefonen til Lightning, her knap en uge efter jeg har fået den.

Når det er sagt ved jeg også godt, at der sidder mange mennesker, der ikke lige ræser ud og køber to-tre MagSafe opladere sådan lige med det samme. Men jeg må bare sige, jeg tror virkelig, det er fremtiden at man bare klikker sin telefon på en magnetisk oplader alle mulige steder; i bilen, på køkkenvæggen, bygget ind i cafebordet og alle mulige andre steder.

Hvem skal købe den?

Der er ingen tvivl om, at iPhone 12 Pro Max er en meget stor telefon, og det kan være udslagsgivende for mange mennesker, der ikke gider slæbe rundt på den. Og så er der selvfølgelig også prisen, der kan være en hindring for mange – den “billigste” iPhone 12 Pro Max koster 9.699 kroner, hvilket vel knapt kan kaldes småpenge for de fleste. Og det er endda kun med 128GB, hvor jeg vil anbefale 256GB, der så ender med at koste dig 10.599 kroner. Det er vildt mange penge.

Når det så er sagt, så kender jeg godt typen, der stadig vil købe iPhone 12 Pro Max, og for ham/hende er der altså ikke rigtigt nogen vej udenom. Det er folk der VIL have den store skærm, og Apple-fans der VIL have deres bedste telefon. Og det får de også. Og, må jeg tilføje, de får formentlig også den mest helstøbte store telefon på markedet. Næste år ser jeg dog virkelig gerne, at Apple slipper af med deres “notch” – eller i det mindste får den gjort betydeligt mindre.

Apple iPhone 12 Pro Max

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 9.699 kr.

iPhone 12 Pro Max er ubestridt Apples nye konge - men den er absolut ikke for alle. De der vil have en stor telefon og er villige til at betale for den bliver dog ikke skuffede.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.