×
Multirumshøjttalere

Anmeldelse: Denon Home 250

Denon Home 250 leverer en god blanding af fornem lydkvalitet og pænt design - og selv om prisen er høj, er den det værd, kvaliteten taget i betragtning.

Efterhånden er alle de store producenter af højttalere kommet med deres eget multirumssystem. Mest prominent er stadig Sonos, men spillere som Harman Kardon har også markeret sig med deres Citation familie, der for nyligt har fået endnu flere medlemmer. Men Denon har levet en smule i skyggen af de andre med deres HEOS serie, der efterhånden har nogle år på bagen. Men nu kommer de med en helt ny serie, og fra den har vi fået Denon Home 250 til test.

Pænt design

I modsætning til HEOS enhederne, der virkelig “lugtede” af hifi, så ligner Home serien faktisk pæne og moderne højttalere, pakket ind i enten mørkt eller lyst stof. (og potentielt senere i flere farver – det har vi set ske før). Stoffet er fra danske Kvadrat, og kvaliteten er helt i top – det minder om det, der bliver brugt på Harman Kardons højttalere, hvilket også giver mening, da det også er fra Kvadrat. Den Denon Home 250 jeg har fået til test er mørkegrå, og det fungerer faktisk fint – højttaleren er diskret og pæn og virker ikke som om, den er modtagelig over for snavs.

På bagsiden er der blevet plads til en 3,5mm indgang, netværksstik og USB. Det undrer lidt at man ikke har brugt USB-C stik, da det efterhånden er standard på stort set alt. Til gengæld er det rart, at stikket er “aktivt” – det vil sige, man kan rent faktisk bruge det til at afspille musik direkte fra en enhed – endda en USB nøgle. Praktisk.

Byggekvaliteten er generelt solid – og højttaleren er ganske tung. Det kan selvfølgelig også være en ulempe, for det er i hvert fald tydeligt, at den ikke lige kan tages under armen og tages med. Eftersom den heller ikke har batteri er det dog heller ikke noget, man umiddelbart ville gøre, og skal man endelig have den med i bagagerummet er der et håndtag på bagsiden, der trods alt giver et minimum af mobilitet.

Masser af muligheder

Udover wifi kan højttaleren også bruges som en ren bluetooth højttaler. Det er smart hvis man eksempelvis har den med i sommerhuset eller på båden, hvor man ikke slutter den til wifi. Der er også understøttelse af AirPlay 2 og stort set alle musiktjenester. Med andre ord er det svært at finde noget, du ikke kan afspille på Denon Home 250.

Denon Home 250 understøtter stort set alle musikformater; FLAC, ALAC og WAV – i op til 24 bit, 192KHz. Generelt er der altså alle muligheder for at høre din musik, næsten ligegyldigt hvordan du tilgår den.

Og en manglende mulighed…

Allerede ved lanceringen måtte Denon indrømme, at de ikke var klar med understøttelse af stemmestyring på Home serien. Du kan derfor ikke bruge hverken Google eller Alexa direkte i højttalerne. Det undrer lidt, for det er jo ikke fordi, de ikke har eksisteret i ganske lang tid og har givet Denon mulighed for at implementere dem? Ikke desto mindre kan det lade sig gøre eksempelvis at knytte en lille Google Home Mini højttaler – eller eventuelt en Hub – til Home 250 igennem bluetooth. Det fungerer egentlig ganske udmærket, men det er naturligvis ikke det samme.

Denon lover, at de digitale assistenter bliver understøttet “så hurtigt som muligt”. Men det skal selvfølgelig med i overvejelserne når du overvejer at investere.

Let opsætning

Da jeg i sin tid testede HEOS var opsætning en omstændelig proces der involverede en hel bunke skridt. Det var, med andre ord, temmeligt omstændeligt. Det er heldigvis ikke tilfældet med den nye version; download appen, tryk på “connect” knappen og vent et øjeblik imens højttaleren forbinder og sætter op – og opdateres. Det hele tager kun fem minutter – og efter det kan den fjernbetjenes direkte igennem eksempelvis Spotify Connect. Det er virkelig let.

Det skulle være muligt at parre højttalere i stereo – og endda i et surround setup – men eftersom jeg kun har haft denne ene højttaler til test har jeg ikke haft mulighed for at afprøve funktionaliteten.

Lydkvalitet i den bedste ende

Denon har generelt altid været god til lyd, og når jeg hører 250 op imod Sonos Play 5 (2. gen) er der da også en del nuancer som Sonos ikke kan levere, selv om Play 5 er en større og mere kraftfuld højttaler på papiret. Især på Tidal når jeg lytter på højtopløseligt indhold er der en klarhed i alle niveauer af lyden, som Play 5 bare ikke kan levere (Sonos har dog lovet en opdatering, der giver mulighed for high def musik senere på året).

Der er to diskant enheder, to basenheder og en slavebas gemt inde i det pæne design – og tilsammen kan det hele spille både højt og godt.


Generelt er lyden i orden på stort set alle typer musik; pop har dynamik og klarhed i lydbilledet, rock er præcist og bassen har bund nok til at højttaleren virker større end den er og jazz har veldefineret bas der gør musikken mere levende.

Selv ved høj volumen er der ikke voldsomt meget forvrængning – her kan Sonos højttaleren som er min direkte sammenligning godt hælde til at blive en smule mudret og bassen tager over. Men Denon Home 250 holder en fin balance, også selv om jeg fyrer godt op under volumen.

Klar til Prime time?

Generelt er Denon Home 250 en god højttaler på stort set alle måder; den er pæn, lyder godt, og er let at betjene, ligesom den understøtter stort set alle musiktjenester.

Det er dog et minus, at den ikke fra fødslen er i stand til at tage imod ordrer som en Google Assistant eller Alexa enhed. Men det må vi jo så altså vente med.

En anden ting der undrer lidt er, at Denon ikke med deres Home serie tilbyder dedikerede hjemmebioenheder – ligesom eksempelvis Harmans Citation serie. Køber du en Home 250 – eller en 150 eller 350 – vil du ikke senere kunne tilføje en soundbar til dit multirum setup, hvilket du altså kan med Harman – eller for den sags skyld Sonos. Det er en smule skuffende, for den “gamle” Heos serie var en fuld serie med masser af produkter – også til hjemmebioen.

En fordel er dog netop at de nye Home produkter er bagudkompatible, så ejer du allerede en Heos soundbar har du altså mulighed for at få noget pænt designet vellyd i de andre rum også.

Denon Home 250 er en glimrende højttaler, og når den får understøttelse af Google Assistant og Alexa bliver den bare endnu bedre.

Denon Home 250

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

3.699 kr.

Denon Home 250 leverer en god blanding af fornem lydkvalitet og pænt design - og selv om prisen er høj, er den det værd, kvaliteten taget i betragtning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.