×
Computere og tilbehør

Anmeldelse: MSI GS73VR 7RF Stealth Pro

Stealth-jagere er sjældent lydløse, men til gengæld er de usynlige på radar. Det skal jeg ikke kunne sige om MSIs gamer-nærbare er, men den er i hvert tilfælde diskret i forhold til mange andre gamer-pc’er, der er præget af rumskibsagtigt-design og masser af bling.

Højtydende ulv i fåreklæder

Denne bærbare, der er beklædt med sort børstet aluminium, kunne godt gå for at være en nydelig business-bærbar, hvis det ikke var for størrelsen og MSIs røde dragelogo, der lyser op, når man tænder.

Ikke at GS73VR 7RF er stor af en gaming-bærbar at være. Tværtimod. Det er faktisk imponerende, at det er lykkedes at få plads til seriøse gaming-specifikationer i en bærbar, der er under to centimeter tyk og ”kun” vejer 2,4 kilo. Hvor andre gaming-bærbare nærmest kun er slæbbare, så kan man godt tage denne her med sig rundt.

Hidsig udluftning

Men det er klart, at når der både skal være et godt grafikkort og en pænt stor skærm, så er der grænser for, hvor lille og kompakt, man kan gøre en bærbar. Derfor er det imponerende, hvor godt det faktisk er lykkedes for MSI.

Men ligesom stealth-jægerne er den ikke lydløs. Blæseren er absolut hørbar, og når man fyrer op for krævende spil, så kan man godt forledes til at tro, at den er drevet af en lille jetturbine – men det skyldes at den er udstyret med et Nvidia GTX 1060-grafikkort, som er det tredjehurtigste af Nvidias nyeste serie af grafikkort – sådan et klemt ind i så tynd en maskine kan ikke undgå at generere en hel del varme.

God udnyttelse af nyeste hardware

Ydelsen er da også derefter. I generel ydelse er der tale om en af de hurtigste maskiner, vi har testet, på grund af en i7-processor fra den nyeste generation. Grafikydelsen giver os en score på 9.506 i 3DMark, hvilket er højere end modeller med forrige grafikkortgeneratiuons topmodel (GeForce GTX 980). Du kan godt finde en gaming-pc med højere grafikydelse, men nok ikke i så slank en indpakning.

De vigtigste specifikationer

MSI GS73VR 7RF 212NE

  • Intel Core i7-7700HQ 2.80 GHz
  • 16 GB DDR4 RAM
  • 2 TB HDD + 512 GB SSD
  • 17.3″ UHD IPS (3.840 x 2.160)
  • Nvidia GeForce GTX 1060, 6GB GDR5
  • 3 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x USB C
  • HDMI + Mini DisplayPort

 

4K-skærmen får grafikkortet til at svede

GS73VR 7RF er udstyret med en knivskarp 4K-skærm og den medfølgende software indeholder farveprofiler, der gør den absolut velegnet til grafiks arbejde. Men den lækre skærm sætter dog også spot på maskinens akilleshæl – vil man gøre de nyeste spil i 4K med alle detaljer slået til, så er GTX 1060-kortet i underkanten. Du bliver simpelthen nødt til at vælge mellem 4K-opløsningen eller ar have alle detaljer slået til.

Anæmisk batteri

Med den ydelse pakket i en relativ tynd skal, så er det klart, at der ikke er så meget plads til et kæmpe batteri – og man skal regne med, at seriøs gaming hurtigt suger livet ud af det. Selv om den er let nok til håndbagagen, så er dette ikke den bærbare til den lange flyrejse, og du skal ikke regne med mere end 1-1½ times batteri, når du spiller. Ser du film eller lavet mindre krævende arbejde, så kan du få 3+ timer, men der er stadig ikke tale om en bærbar, der kører langt på literen.

Byggekvaliteten er også umiddelbart lækker. Det børstede metal ser godt ud og maskinen virker solid – men når man åbner den, så føles den dog ret blød og eftergivende på plastikfladerne, hvor den både kan trykkes ind og bøjer nemt. Det gav ingen konkrete problemer, men på en maskine i denne prisklasse forventer vi måske nok en lidt mere robust følelse.

God lyd ud, men ikke fra højttalerne

Højttalerne er en anden akilleshæl, der muligvis hænger sammen med, at de ikke har meget plads at operere på. Lyden er tynd og nærmest blottet for bas, og egentlig er der ikke noget godt at sige om den lyd, der kommer ud af de indbyggede højttalere.

Til gengæld har MSIs gaming-bærbare en af markedets bedste lydchips, så slutter du et par ordentlige hovedtelefoner til, så får du rigtig god lyd til dine spil – og hvilken gamer bruger ikke hovedtelefoner?

Steelseries-tastatur med lys og muligheder

Den bærbare er også udstyret med et LED-belyst tastatur fra Steelseries. Det er selvfølgelig et membrantastatur, men det er så godt, som sådan et nu kan blive. Tasterne er store, velplacerede og på grund af 17,3”-formatet er der også blevet plads til det numeriske tastatur. Den indbyggede touchpad er stor og præcis, og du kan indstille følsomheden, så den passer dig.

De farvede LED-lys kan indstilles lige som du ønsker med den medfølgende software fra Steelseries, som også kan arbejde sammen med Steelseries andre LED-produkter som f.eks. gaming-mus.

Veldesignet og elegant, men ikke billig

MSI GS73VR 7RF er en veldesignet og lækker gaming-bærbar, der har visse små mangler. Men da de alle skyldes fravalg taget for at få plads til en pænt høj ydelse i noget, der stadig kan betragtes som en elegant bærbar, så giver de god mening.

Man kan få billigere maskiner og man kan få maskiner med højere ydelse til samme pris – men vil du have en maskine, der hverken er for tyk eller for tung og ikke blinker som et provinsdiskotek, når du bruger den, så er dette absolut ikke et dårligt valg.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.