Pixel
Hifi

Pinell Supersound II

Pinell Supersound II leverer god lydkvalitet og et hav af finesser - men er lidt dyrere end konkurrenternes DAB+ radioer.

Hvis du leder efter en DAB+ radio der kan erstatte den gamle DAB der nu er gået kold, så er Pinell Supersound II et rigtigt godt bud – her får du ikke bare en radio, men også wifi radio, bluetooth radio og god lydkvalitet – noget, der ellers ikke er standard på en DAB radio.

Let opsætning

Fordi Pinell Supersound II er lidt mere avanceret end de fleste af konkurrenterne, tager den også lidt længere tid at sætte op – eksempelvis skal der sættes wifi op. Heldigvis er det ikke så svært at gå til – faktisk er det enormt let. Alt foregår igennem en ret hurtig og overskuelig guide, og radioen har god nok modtagelse til, at den finder alle kanaler – også selv om antennen ikke er foldet ud. Radioen understøtter WPS opsætning, hvilket gør at hvis du har en router som understøtter det (og det gør næsten alle nyere), så er wifi opsætningen let at gå til.

Kedeligt design og god skærm

Pinell radioen findes i en sort og en hvid udgave – begge er ret pæne uden at være prangende – nogle ville sige en smule kedeligt – men de føles som kvalitet og har en hvis tyngde, hvilket ofte borger for lydkvaliteten. Vores sorte testeksemplar har en generelt god byggekvalitet og virker solid. Knapperne er veldesignet og man har følelsen af, at det her er en radio, der kan holde i mange år. (Forudsat altså, at standarderne ikke bliver ændret igen…)

God lydkvalitet

Lydkvaliteten på de små DAB Radioer er sjældent imponerende – eksempelvis har vi for nylig testet denne fra Senz, der er et godt eksempel på en DAB radio, der ikke leverer god nok lyd. Men med Pinell får man faktisk en lydkvalitet, der er på linie med en rimelig bluetooth højttaler. Der er faktisk udmærket bas, og lyden er generelt klar og god – både når du lytter til musik og når man hører taleradio.

Masser af ekstrafunktioner

Pinells DAB radio er spækket med gode funktioner. Den har, modsat de billigere modeller, indbygget wifi. Det giver en masse muligheder – for eksempel henter radioen selv softwareopdateringer og du har mulighed for at bruge Spotify Connect, så din musik fra tjenesten spiller videre selv om du kobler telefonen fra.

Rimelig pris for god lyd

Prisen for Pinell Supersound II er fornuftig når man tager i betragtning, hvor god kvaliteten er på både modtagelse og lyd. Hvis du ikke vil give helt så meget for en DAB+ radio, kan du få den mere basale udgave fra Amadeus til 999 kr.

Torben Vognsen

Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.