×
Elbiler

Aston Martin bygger 25 nye Goldfinger-biler – inklusive gadgets

Men mon ikke katapultsædet udelades?

Er der en bil, der er blevet udødeliggjort af film, er det Aston Martin DB5 fra James Bond-filmen Goldfinger. Bilen, der bare blev solgt i par tusinde eksemplarer mellem 1963 og 1965, er nærmest blevet synonym med den engelske agent. Nu vil Aston Martin genoplive bilen i sin oprindelige form – men der bliver kun bygget 25 eksemplarer og de bliver selvsagt ikke billige; 2,75 millioner engelske pund. Plus skatter.

Aston Martin
Sean Connery foran Aston Martin DB5.

I Goldfinger havde Q udrustet DB25 med roterende nummerplader, maskinpistoler og et katapultsæde, ligesom den kunne sprøjte med olie for at blænde eventuelle forfølgere. I en pressemeddelelse siger Aston Martin, at den nye DB25 vil vil være udstyret med noget af agentens legetøj – der nævnes specifikt de roterende nummerplader. Mon ikke katapultsædes udelades?

Og tænker du nu, om det kan være lovligt, så har du ret. Det er det ikke. I meddelelsen skrives der også, at de 25 biler ikke er lovlige til kørsel på offentlig vej. Så glem alt om at blære dig ved at køre gennem McDrive – det er en bil, der skal udstilles. Ikke meget andet.

Så er det trods alt billigere at investere i Legos model i stedet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.