Pixel
Gadgets

Audis E-Tron får ingen sidespejle

Den avancerede E-Tron fra Audi får i stedet kameraer, der fungerer forskelligt alt efter situationen

Udviklingen af nye elektriske biler går meget stærkt for tiden, og en af de største konkurrenceparametre er på mængden af teknologi, producenterne kan proppe ind i de nye biler. Audi har med deres kommende E-Tron lagt sig i selen for at lave den mest højteknologiske bil nogensinde. Selv sidespejlene bliver elektroniske i den nye bil, der vil være noget nær det ypperste indenfor elektriske biler når den rammer gaden engang i løbet af næste år.

Flere skærme

E-Tron er udrustet med mængde skærme som vi aldrig har set før i en bil. Ikke nok med den store i midterkonsollen og den lidt mindre bag rattet, så vil der også være to skærme i stedet for sidespejlene. Spejlene vil så blive erstattet af kameraer, der både leverer bedre udsyn og – måske lige så vigtigt – meget bedre aerodynamik.

Forskellige vinkler

Alt efter, hvor du kører vil skærmene give dig forskellige vinkler. Hvis du kører rundt om et hjørne vil de give det bedst mulige udsyn i forhold til eventuelle cyklister, og hvis du bakker vil de pege skråt ned og give dig mulighed for at se, om der skulle være noget du kan ramme på jorden. Det er muligt at indstille “spejlene” efter dine personlige preferencer.

Audi har lovet, at E-Tron er på gaden i løbet af næste år. Prisen er endnu ukendt. Forvent “dyr”.