×
Elbiler

Den svenske ”ellert” kæmper for livet

Det svenske elbilselskab Unity har hentet millioner ind via crowdfunding, men er stadig i voldsomme problemer og har nu ansøgt om rekonstruktion.

For et år siden fortalte det svenske elbilsfirma glad, at de har hentet mere end 8 million kroner ind via crowfunding, for at finansiere deres ellert-lignende mini-elbil Uniti 1. Forleden kunne det svenske medie Breakit så fortælle, at Uniti har ansøgt om rekonstruktion for at redde stumperne af virksomheden.

Uniti har fået crowdfunding af to omgange og har modtaget forhåndsbestillinger for det, der svarer til 500 millioner svenske kroner, på den lille elbil. Men det er altså ikke nok til at holde selskabet kørende. Uniti bekræfter overfor mediet, at der er søgt om rekonstruktion.

Det er knapt tre år siden at vi første gang fortalte om Uniti, der dengang havde store planer om at redde verden med sin elbil. Siden er prototypen blevet produktionsklar og prisen blev fastsat til knapt 130.000 danske kroner, men bilen er altså aldrig rullet ud fra fabrikken.

Hvis tingretten godkender Unitis virksomhedsomstrukturering, kan det være en måde for virksomheden at undgå konkurs. Under en omstrukturering kan et selskab reducere sine omkostninger, forhandle om sin gæld og søge ny kapital samtidig med at beskytte virksomheden mod konkurs.

– Rekonstruktion bruges, når virksomheder skal ”nulstilles”, som vi har brug for i disse tider. Det vil give os støtte til lønninger i en periode, minimere gamle udeståender og hjælpe os med at oprette en plan for at komme tilbage, siger Lewis Horne, der er administrerende direktør for Uniti i et Youtube-klip. 

Allerede i efteråret advarede revisorer om alvorlige økonomiske problemer. Det er efterdønningerne af de problemer, der har fået Uniti til at søge om rekonstruktion. Herunder videoen fra selskabets direktør:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.