×
ElbilerTophistorie

Trehjulet svensk elbil med rækkevidde på 180 km

Ecoist Tian har tre hjul, to sæder og en rækkevidde på omkring 180 kilometer på en opladning. Den går i produktion nu.

Knapt 100 kilometer nordøst for Helsingør i byen Ängelholm i Sverige er de ved at gøre klar til produktion af en ny, bizar elbil. Ecoist Tian er en trehjulet elbil med to sæder, en topfart på 110 kilometer i timen og en rækkevidde på op til 180 kilometer.

Den baghjulstrukne elbil vil i første omgang blive bygget i bare 20 eksemplarer, men ambitionerne er naturligvis langt højere. Ordrebogen er blevet åbnet i denne uge for forudbestillinger.

‘Bilen’ er klassificeret som en såkaldt let motorcykel (L5e) der, så vidt vides, kan køres hvis man har et almindeligt kørekort til bil. Batteripakken er på bare 10 kWh, men grundet den lave vægt (mindre end 350 kilo) rækker det til omkring 180 kilometer. Batteriteknologien bygger på såkaldte lithium-jern-fosfat-celler.

– Det giver lidt mindre energitæthed end lithium-ion-batterier, og batteripakken kan ikke oplades hurtigt. Men det giver langt mindre miljøpåvirkning, da det kræver mindre energiressourcer og færre naturlige ressourcer, siger Ecoists grundlægger Thomas Koch til Ny Teknik.

Selv om Ecoist Tian har en topfart på 110 km/t er det næppe meningen, at den fiskelignende bil skal pendle på motorvejene. Det ligner et bud på en klokkeklar bybil. Ikke ulig den gamle danske Ellert fra 1980’erne.

Prislappen på Ecoist Tian ligger i øvrigt på 185.000 svenske kroner. Det er lidt over 133.000 kroner inden dansk moms og afgifter. Du kan skrive dig op på hjemmesiden.

Det er ikke første gang svenskerne leger med at lave elbiler. For halvandet år siden indsamlede det svenske firma Uniti hele 8 millioner kroner via crowdfunding til en lille elbil med samme navn. Firmaet måtte dog tidligere i år indstille planerne og omstrukturere i et forsøg på at overleve. Lad os se, hvordan det kommer til at gå med Ecoist Tian …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.