ElbilerTophistorie

Svensk “ellert” reddet fra konkurs igen

Den svenske elbilproducent Unity har modtaget "hundredevis" af løfter om investeringer via sin hjemmeside og kan dermed undgå konkurs.

Den svenske opkomling, Uniti, der forsøger at sende en ellert-lignende mini-elbil på vejene, er blevet reddet fra konkurs. Det fortæller Ny Teknik. Selskabet annoncerede i december, at de havde behov for en kapitalindsprøjtning på mindst 3,7 millioner kroner for at overleve.

Derfor opfordrede Uniti, der ligger i Lund, sine fans og følgere til at komme med løfter om investeringer. Og den taktik ser ud til at lykkes. Mere end 270 personer har lovet at investere mere end 4,8 milioner kroner i virksomheden. Det foertæller selskabets direktør, Lewis Horne, på LinkedIn:

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Inden for de første dage efter at have lagt vores bøn ud, modtog vi hundredvis af løfter på vores hjemmeside og nåede vores mål. Vi vil nu gøre vores bedste for at lukke denne aftale eller finde en anden vej fremad. På holdets vegne tusind tak til alle der har lovet og tak for al støtten,” skriver Horne.

Han har tidligere meldt ud, at også kinesiske investorer er interesseret i Uniti. Men at “restriktioner på kapitaludstrømning fra Kina” har besværliggjort det samarbejde.

Selskabet har ikke oplyst, hvem der har investeret i denne omgang.

Ville redde verden

Det er langt fra første gang, Uniti har været på tiggergang. Uniti har tidligere fået crowdfunding af to omgange, ligesom de har modtaget forhåndsbestillinger for det, der svarer til 500 millioner svenske kroner. Alligevel søgte de i april sidste år om omstrukturering for at undgå konkurs. Og endnu har kke en eneste bil forladt fabrikken.

Det er knapt fem år siden at vi første gang skrev om den lille elbil, Unit 1, der, med firmaets egne ord, skulle “redde verden”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Unit 1 er skabt som en lille bybil. Den er bygget af kulfiber og både størrelse og kraft er tilpasset brugen, så bilen ikke belaster miljøet mere end nødvendigt. Ideen er, at betjeningen af bilen instrumenter henter inspiration fra smartphones. Uniti er for eksempel udrustet med en fuldskærms HUD, der kan vise augmented reality.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.