ElbilerTophistorie

Elbiler forkæles med 5.000 nye p-pladser i København

Fem tusinde nye gratis p-pladser tll elbiler. Til gengæld bliver det sværere at finde plads til benzin- og dieselbiler.

Mangler du et incitament til at skifte over til el, så er der lige kommet et nyt. Fremover bliver det nemlig nemmere at finde en p-plads i København, hvis du kører elbil – og væsentlig sværere, hvis du kører benzin- eller dieselbil.

Borgerrepæsentationen i København har nemlig besluttet, at 4.100 ‘normale’ p-pladser skal omdannes til elbilpladser, komplet med ladestander. Samtidig vil det fortsat være gratis at parkere med elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved samme lejlighed omdannes yderligere 900 p-pladser til delebiler. Der forsvinder altså 5.000 p-pladser for fossilbilerne. Ændringerne kommer til at foregå løbende frem mod 2026.

Den nye aftale indebærer også, at hastighedsgrænsen bliver sænket med 10 km/t på visse strækninger. Samtidig skal parkeringszonerne udvides, så det ikke længere er gratis at parkere i udkanten af byen.

Tanken bag aftalen er, at tiltagene skal hjælpe med at reducere CO2-udslippet med 24.000 ton om året. København har som mål at bliver verdens første klimaneutrale hovedstad i år 2025.

Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radiale Venstre, SF, Venstre, Alternativet, Dansk Folkeparti, Frie Grønne og løsgænger Kåre Traberg Smidt. De Konservative valgte at forlade forhandlingerne.

– Vi vil ikke lukke gader og nedlægge i tusindvis af parkeringspladser. Nu bliver der større kampe om langt færre parkeringspladser. Med flere lukkede veje bliver der også betydeligt ringere fremkommelighed, siger  gruppeformand Jakob Næsager i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan læse mere om budgetaftalen her.

Back to top button