ElbilerTophistorie

Elbiler forkæles med 5.000 nye p-pladser i København

Fem tusinde nye gratis p-pladser tll elbiler. Til gengæld bliver det sværere at finde plads til benzin- og dieselbiler.

Mangler du et incitament til at skifte over til el, så er der lige kommet et nyt. Fremover bliver det nemlig nemmere at finde en p-plads i København, hvis du kører elbil – og væsentlig sværere, hvis du kører benzin- eller dieselbil.

Borgerrepæsentationen i København har nemlig besluttet, at 4.100 ‘normale’ p-pladser skal omdannes til elbilpladser, komplet med ladestander. Samtidig vil det fortsat være gratis at parkere med elbil.

Ved samme lejlighed omdannes yderligere 900 p-pladser til delebiler. Der forsvinder altså 5.000 p-pladser for fossilbilerne. Ændringerne kommer til at foregå løbende frem mod 2026.

Den nye aftale indebærer også, at hastighedsgrænsen bliver sænket med 10 km/t på visse strækninger. Samtidig skal parkeringszonerne udvides, så det ikke længere er gratis at parkere i udkanten af byen.

Tanken bag aftalen er, at tiltagene skal hjælpe med at reducere CO2-udslippet med 24.000 ton om året. København har som mål at bliver verdens første klimaneutrale hovedstad i år 2025.

Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radiale Venstre, SF, Venstre, Alternativet, Dansk Folkeparti, Frie Grønne og løsgænger Kåre Traberg Smidt. De Konservative valgte at forlade forhandlingerne.

– Vi vil ikke lukke gader og nedlægge i tusindvis af parkeringspladser. Nu bliver der større kampe om langt færre parkeringspladser. Med flere lukkede veje bliver der også betydeligt ringere fremkommelighed, siger  gruppeformand Jakob Næsager i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere om budgetaftalen her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.