ElbilerTophistorie

Elbilsalget satte ny rekord i december

Hele 4.765 nye elbiler kørte ud på de danske veje i december måned. Elbilsalget stod i 2021 for 13,4 procent af det samlede bilsalg.

Det går godt for elbilsalget. Der har aldrig i nogen måned kørt så mange nye elbiler ud på de danske veje som i december. Hele 4.765 nye elbiler blev indregistreret, hvilket slår rekorden fra december 2020, hvor der kom plader på 3.845 elbiler. Dengang hjulpet på vej af skrækken for afgiftsstigning.

Samlet set var mere end 10.274 af decembers nye biler elektriske, hvilket svarer til 56 procent af bilsalget. Det er ny rekord både i absolutte og relative termer, fortæller De Danske Bilimportører. Der blev nemlig også indregistreret 5.509 nye plugin-hybrider.  

– De grønne biler leverede en fornem slutspurt i december måned i et år, hvor salget af grønne biler er gået langt bedre end de fleste havde turdet håbe på. Elbilsalget er steget med 80 procent i forhold til 2020, mens plugin-hybriderne er vækstet med over 120 procent. Vi forventer dog at andelen af plugin-hybriderne vil falde i 2022, da afgiften på netop disse steg her til nytår, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Opladningskøer i julen

Han benytter endnu en gang lejligheden til at råbe efter flere lademuligheder; en af de største benspænd for udbredelsen af elbiler.

– Etableringen af nye ladestationer er efterhånden kommet op i tempo, men kan stadig ikke følge med udviklingen i solgte elbiler. I julen fik vi igen syn for, at udbredelsen af opladelige biler er langt foran udrulningen af ladenetværket. På de travleste rejsedage måtte elbilister vente i lange køer ved de populære ladestationer – det er ikke holdbart, og det afholder mange forbrugere fra at vælge en elektrisk bil, siger Mads Rørvig.

Set over hele året blev der indregistreret 185.328 nye personbiler, hvilket er et fald på over syv procent i forhold til sidste år. Heraf udgjorde de fuld-elektriske biler 24.917 styk, mens de resterende 40.464 styk var plug-in hybrider.

Per 31. december 2021 er der indregistreret knap 2.781.855 personbiler, hvoraf batteribilerne biler udgør 144.498 køretøjer.

Bilstatistik.dk har endnu ikke udgivet specifikke salgstal på de enkelte modeller, men så snart de ankommer, opdaterer vi naturligvis vores Elbil Zeitgeist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.