×
ElbilerTophistorie

EU vedtager forbud mod salg af fossilbiler fra 2035

EU-Parlamentet stemte onsdag for et forslag om at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler i Europa fra 2035.

Fra 2035 er det slut med at købe benzin- eller diesebiler i Europa. Et flertal i Europa-Parlamentet stemte onsdag for et forslag om at forbyde salg af fossilbiler med start fra 2035. Forslaget blev fremsat af Europa-Komissionen sidste år, som et led i planen om at nedbringe CO2 i EU.

Forslaget mødte stor modstand fra EEP, der er den største gruppe af konservative partier i Europa-Parlamentet. De ønskede en mere lempelig overgang, hvor også plugin-hybrider skulle tillades. Danske Pernille Weiss (K) stemte derfor sammen med den konservative gruppe imod. Men det hjalp ikke.

339 medlemmer i parlamentet stemte for forslaget. 249 stemte imod og 24 undlod at stemme. Dermed er EU-Parlamentets officielle anbefaling altså helt at forbyde forbrændingsmotorer. Beslutningen skal nu forenenes med holdningen i de 27 medlemslande. Først derefter kan forbudte mod fossilbiler træde i kraft. Det anses dog for at være en formssag.

Formanden for EU’s miljøudvalg, Pascal Canfin, kalder resultatet af onsdagens afstemning for “en vigtig sejr”:

Medlem af Europa-Parlamentet for EPP Agnes Evren er mindre imponeret over beslutningen, fortæller Ritzau. Den franske parlamentariker mener, at lovgivningen blandt andet vil “straffe forbrugerne”.

Flere bilproducenter har allerede taget sagen i egen hånd. Volkswagen satser benhård på elbiler i fremtiden, Ford har meldt ud, at alle biler der sælges i Europa vil være rene elbiler og Audi fortalte sidste sommer, at den sidste forbrændings-Audi bliver en SUV, der introduceres i 2026.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.