Elbiler

Firma vil ombygge din gamle fossildrevne bil til en elbil

Franske Transition-One kan omdanne din gamle bil til en elektrisk ditto på under en arbejdsdag og til langt billigere penge end en ny elbil ville koste.

Det franske firma Transition-One tilbyder at omdanne din gamle benzin- eller dieseldrevne bil til en elektrisk ditto – og prisen vil være langt lavere end på en ny elbil. Det fortæller Bloomberg. Ifølge nyhedstjenesten har franskmændene udviklet teknologi, der gør det muligt at udskifte motoren og tilføje et batteri og et helt nyt instrumentbord til ældre bilmodeller. I første omgang modeller fra Volkswagen, Fiat, Renault og Peugeot.

– Jeg sælger til personer, der ikke har råd til en helt ny elbil til 20.000 euro. Vi omdanner de bedst sælgende bilmodeller i Europa til elektriske biler, siger grundlæggeren af Transition-One, Aymeric Libeau, til nyhedstjenesten.

Han har blandt andet omdannet en ældre Renault Twingo til en elektrisk model med en rækkevidde på 180 kilometer. Der er installeret tre batteripakker under kølerhjelmen og to yderligere i det hulrum, hvor benzintanken tidligere var placeret. Batterierne er i øvrigt leveret af Tesla.

Transition-One
Hulrummet efter benzinmotoren og den nye, elektriske motor i Transition-Ones Renault Twingo (foto: Transition-One).

Libeau forventer at få godkendelse til ombygningerne fra både de franske myndigheder og fra EU inden årets udgang, og vil allerede til september begynde at tage imod forudbestillinger. I første omgang for at se, om der overhovedet er et behov for muligheden.

Processen med at omdanne bilen til en elbil, vil ifølge Libeau tage mindre end en arbejdsdag. Prisen, hævder han, er på 8.500 euro – omkring 63.000 kroner. En ide, hvis du har et tæt forhold til din nuværende bil?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.