fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Fogedforbud mod 5G indgivet til retten i Helsingør

En repræsentant for lokale borgere har i dag anmodet retten i Helsingør om, at TDCs pilotforsøg med 5G-systemet stoppes øjeblikkeligt.

Der er fortsat modstand mod 5G i den danske befolkning. En repræsentant for lokale borgere har nu anmodet retten i Helsingør om at TDC’s forsøg med 5G stoppes. Borgerne mener ikke, at de sundhedsskadelige effekter af teknologien er tilstrækkeligt, videnskabeligt belyst.

Netop Helsingør danner, sammen med København, Aarhus og Odense, rammerne om forsøg med det såkaldte 3,5 GHz-frekvensbånd, der giver “rigtig” 5G med gigabit-hastigheder. I Helsingør er der opsat 40 mobilantenner, siden Energistyrelsen gav TDC tilladelse til at sætte gang i pilotforsøget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er altså faldet gruppen af borgere for brystet, da de mener, at “selv lave niveauer af den radiofrekvente elektromagnetiske stråling, som 5G systemet er baseret på, er skadelig for dyr, planter og mennesker”.

– Borgerne i Helsingør skal ikke være forsøgskaniner. Vi ønsker pilotprojektet stoppet, så der kan gennemføres yderligere forskning, der kan kortlægge de skadelige virkninger af 5G-stråling også på lang sigt. Det er uforsvarligt at eksperimentere med borgernes sundhed i forhippelsen på, at være blandt de første, der anvender 5G-teknologien, siger Pernille Schriver, Cand.scient i biologi og miljøvejleder.

Borgerne henviser til en undersøgelse fra 2015, som gennemgik 100 studier om elektromagnetisk stråling og slog fast, at eksponering fra strålerne kan medføre kræft. Et andet studie, der henvises til, konstaterer, at mere end 20 undersøgelser der påviser DNA-skader som følge af elektromagnetisk stråling.

Der findes adskillige undersøgelser, der påpeger det præcis modsatte – og så sent som i midten af november var Klimaminister Dan Jørgesen ude for at berolige 5G-skeptikerne:

– Det er Sundhedsstyrelsens vurdering, at de nuværende grænseværdier er på et forsvarligt niveau, og at man derfor ikke skal være bekymret for sit helbred, når man bruger trådløs teknologi, sagde Dan Jørgensen dengang.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button