×
ElbilerTophistorie

Fra 2024 vil Volkswagen udelukkende sælge elbiler i Norge

Allerede med udgangen af næste år dropper den norske importør af Volkswagen fossilbiler. Så er der udelukkende elbiler på menuen.

Norge er markant længere fremme i omstillingen til elbiler end Danmark. Eller noget andet land i verden, for den sags skyld. Måske er det derfor, at den norske importør af Volkswagen-biler nu tør meddele, at de stopper for salget af fossilbiler allerede den 31. december 2023. Fra den dato, vil der udelukkende være elbiler på menuen.

Den norske regering planlægger i forvejen at forbyde salg af fossilbiler fra 2025, men her er Volkswagen altså på forkant.

– 2025-målet har været vigtigt for at drive elektrificeringen af ​​den norske bilflåde frem. Nu kan vi snart krydse målet af, og så har vi brug for nye mål at nå. Selvom salget af nye biler inden længe er fuldt elektrisk, er de fleste biler på vejene stadig fossildrevne, siger Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller AS.

Han mener, at 2040 vil være et realistisk bud på, hvornår hovedparten af bilerne på de norske veje er CO2-neutrale. På VW’s vegne har han endda større ambitioner:

– Vi skal arbejde på at over halvdelen af Volkswagen-bilerne på de norske veje er fuldt elektriske allerede i 2035 og måske endda tidligere, siger Ulf Tore Hekneby.

Sidste år var 64,5 procent af alle de biler, der blev solgt i Norge, rene elbiler. Hele 81 procent af de Volkswagen-modeller, der er blevet solgt i Norge i 2022 er elektriske. Herhjemme er det hver femte.

Harald A. Møller AS står også for importen af Audi (97 procent elbiler), Skoda (77 procent) og Cupra. Men der fremgår ikke, om disse mærker også kun skal være elektriske i Norge i 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.