fbpx

 

 

 

 

Gaming

Google Stadia lanceres i 14 lande til november

Google har i dag lanceret flere detaljer om sin Stadia spiltjeneste, som gør det muligt spille A-titler via skyen.

Googles nye spiltjeneste Stadia lanceres i 14 forskellige lande til november, deriblandt USA, Canada, England – og Danmark. Det fortæller Google i dag. Vil man have denne tidlige adgang, skal man investere 999 kroner – for et såkaldt Founder’s Edition Kit, der indeholder en wifi-tilsluttet Stadia-controller, en Chromecast Ultra og tre måneders abonnement på Stadia Pro, samt et ”Buddy Pass”. Herefter vil prisen på et Pro-abonnement blive 69 kroner om måneden – og oveni den pris skal der betales for spil, der ikke indgår i pakken. Visse spil vil blive billigere med et Pro-abonnement end de er på f.eks. Steam, loves det.

Stadia

Endnu er det eneste annoncerede spil, der følger med i abonnementet, Destiny 2, men det forventes at der fortælles om flere under næste uges E3-spilmesse i Los Angeles. Af andre titler, der er annocneret til platformen er Doom Eternal, Thumper, Baldur’s Gate 3, Borderlands 3 og Mortal Kombat 11. Rockstar Games, der står bag titler som Grand Theft Auto og Red Dead Redemption arbejder også på Stadia-titler, men har endnu ikke meldt ud hvilke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med et Stadia Pro-abonnement er man garanteret en streamingkvalitet på op til 4K med 60fps, med HDR og 5.1-kanals surround. Det kræver dog, at man har en 35-megabit forbindelse. Google arbejder også på en gratis udgave af Stadia der kræver lavere båndbredde; den vil blive lanceret i løbet af 2020 og være begrænsrt til 1080p-opløsning og stereolyd.

Vil man spille via Stadia på et tv kræves der en Chromecast Ultra, men det er også muligt at spille direkte på Pixel 3-smartphones og på enhver computer med Googles Chrome-browser installeret.

Back to top button