×
ElbilerTophistorie

Her er Kia EV9 – se de første billeder

Kia har frigivet de første billeder af kæmpe-elbilen EV9, forud for verdenspremieren til næste år.

Kæmpe-elbilen Kia EV9 skal løfte arven efter den populære Kia EV6. Den får verdenspremiere næste år, men Kia har netop frigivet de første billeder af krabaten – omend den stadig er camoufleret. Det er en stor SUV, der skal byde på masser af plads til hele familien.

Lige nu gennemgår bilen omfattende test i Kias udviklingscenter i Namyang, Korea, forud for premieren.

EV9 er baseret på samme E-GMP platform som EV6 (og Hyundai Ioniq 5). Af den seneste opdatering fra Kia fremgår det, at EV9 kommer med firehjulstræk. Men derudover er der ikke sluppet officielle ydelsestal ud.

Udviklingen har taget 44 måneder og målet har ifølge en pressemeddelelse været at “sætte nye standarder for design, ydeevne, rækkevidde, køreegenskaber, teknologi og komfort”.

Bilen er baseret på Kia EV9 Concept, der blev vist frem tilbage i november sidste år. Konceptbilen havde en rækkevidde på 530 kilometer og kunne lades fra 10 til 80 procent på 20 til 30 minutter. Det tyder på en lidt større batteripakke end den 77,4 kWh store ditto, som EV6 er udrustet med. Det er som sagt endnu ikke afsløret, hvilken batteripakke den endelige produktionsmodel får.

Konceptbilen bød også på ekstreme dimensioner. Blandt andet en akselafstand på hele 3,1 meter, der giver plads til syv personer, fordelt på tre sæderækker.

“Den komplet eldrevne Kia EV9 bliver mærkets flagskibsmodel, og den vil revolutionere segmentet for store eldrevne SUV’er,” lover Kia i pressemeddelelsen. De lover også, at verdenspremieren vil løbe af stablen i første kvartal 2023.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.