×
Teknologi

Hver femte dansker får dyrere bredbånd

Mere end en million danskere har fået hævet prisen på bredbånd siden årsskiftet. Forbrugerrådet savner konkurrence.

Har du også oplevet at din internetforbindelse er blevet dyrere? Du er ikke alene. Forbrugerrådet Tænk råber vagt i gevær; der er for lidt konkurrence på bredbåndsmarkedet og det betyder, at mere end en million danskere har fået hævet prisen på sin internetforbindelse fra årsskiftet. TDC dominerer i storbyerne og elselskaberne har lavet lokale monopoler med sit fibernet, siger Forbrugerrådet.

– Konkurrencen fungerer ikke ordentligt. Elselskaberne udnytter, at de har mange geografiske områder for sig selv med fibernettet. Samtidig venter vi stadig på at se, at konkurrencen på TDC’s kabel-tv-net fungerer optimalt. I sidste ende betaler forbrugerne for den manglende valgfrihed, siger cheføkonom Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk til Finans.

Dyrt at være kunde hos TDC

Det er i særdeleshed et problem i Hovedstaden, hvor TDC ejer alle kabler. Særligt TDC’s Fullrate og Hiper har skruet priserne op, skriver Finans. For eksempel er Fullrates 100 megabit bredbånd hævet med 15 procent i 2019, ligesom Hiper har hævet priserne for nye kunder med 15 procent.

TDC forklarer prisstigningerne med, at de vil udbygge fibernettet over de kommende år.

– Derfor har vi i TDC været nødt til at hæve prisen for en del af vores bredbåndsprodukter, siger TDC’s strategidirektør, Lasse Pilgaard.

Se de aktuelle priser på mobilt bredbånd hos Telia

På landsplan sidder TDC’s forskellige internetudbydere, der tæller Yousee, Fullrate, Hiper og Dansk Kabel-tv, på knapt 50 procent af markedet. Elselskaberne har omkring 30 procent, mens de resterende 20 procent deles af Telia, Telenor og en ræke små udbydere.

I sidste uge kom der endnu en spiller på markedet, nemlig Fastspeed, der lover både høje hastigheder og lave priser til specielt husstande udenfor stortbyerne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.