Gaming

I dag får Danmark adgang til Microsoft Cloudgaming

I dag tændes der for Microsoft Cloudgaming i Danmark, med streaming af Xbox-spiltitler til blandt andet Android-enheder.

Danskerne vågnede tirsdag op til hele to nye streamingtjenester. Ikke alene har Disney+ slået dørene op, men Microsoft tænder i dag for det, der hidtil har gået under navnet xCloud, men nu hedder Microsoft Cloudgaming, nemlig streaming af Xbox-spiltitler. Danmark er et af de 22 lande, der er med fra start.

Cloudgaming er en del af Xbox Game Pass Ultimate-abonnementet og gør det, kort og godt, muligt at streame spil til enheder på samme måde som man streamer film fra eksempelvis Netflix. Der er ved åbningen i dag adgang til “mere end 100 spiltitler”, der frit kan spilles, når abonnementet er betalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Abonnementet giver naturligvis adgang til spillene på Xbox-konsollen, men via xCloud – der nu officielt hedder Microsoft Cloudgaming – er det også muligt at spille titlerne på andre enheder uden at skulle installere dem først. På sigt vil Xbox Game Pass Ultimate også give adgang til spiltitler fra Electronics Arts, eksempelvis deres populære sportsspil.

I første omgang er det dog udelukkende Android-brugere, der får lov til at lege med. Ikke engang Windows-computere kan streame smilene endnu, hvorfor Microsoft har valgt at klistre et “beta”-mærkat på tjenesten, selv om den har været tilgængelig i USA siden oktober sidste år.

Restriktioner i Apples App Store har desuden resulteret i, at tjenesten ikke er at finde på iPhone eller iPads. Og selv om Apple for nyligt løsnede grebet, er Microsoft fortsat ikke tilfreds med Apple-aftalen, som de kalder en dårlig oplevelse for brugerne.

Prisen for Xbox Game Pass Ultimate er på 99 kroner om måneden og inkluderer Xbox Live-abonnement. Du kan læse mere om Xbox Game Pass-abonnementet hos Microsoft, hvor du også finder en komplet liste over de spiltitler, der er tilgængelige.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button