×
Det intelligente hjem

IKEA Selje

Hvis du er den lykkelige ejer af en telefon med trådløs opladning kan det være, et natbord med indbygget opladning er en ide?

Apple har endelig kastet sig ind i kampen og lancerede i juni iPhone 8, 8 Plus og X med trådløs opladning, og det betyder et boom for producenter af trådløse opladere; et marked, der ellers ikke var enormt før. Men en af de producenter der har haft nogenlunde held med deres serie af trådløse opladere er IKEA – der i øvrigt generelt opruster kraftigt på digitale muligheder i hjemmet (tag bare deres nye samarbejde med Sonos). Vi har tidligere testet IKEA Nordmärke – en trådløs oplader til tre telefoner. Men nu har vi fået fingrene i et andet produkt: Et sengebord med indbygget trådløs opladning: IKEA Selje.

En god ide?

De fleste oplader deres telefon imens de sover. Og rigtigt mange har den liggende på natbordet ved siden af sig, da den også bruges som vækkeur. Så hvad er mere naturligt end at bygge den trådløse opladning direkte ind i natbordet i stedet for at skulle have en oplader liggende fremme? Det giver et meget renere look, og det er super praktisk blot at kunne lægge telefonen på bordet og så lader den – og helt uden risiko for, at nogen “kommer til” at låne opladeren så man skal løbe rundt og lede efter den inden man skal i seng.

Husk begge pakker!

Som altid med IKEA møbler der skal hentes på det enorme lager af tag-selv varer, så er det ikke helt ligetil, og her er faktisk en af de store udfordringer: IKEA Selje er ikke nok i sig selv. Du skal nemlig hente den trådløse oplader til indbygning i afdelingen for lys, og dernæst hente Sejle møblet i tag selv. Det fremgår ikke nødvendigvis af nogle af skiltene hvor møblet er udstillet (I afdelingen for belysning), men det er altså tilfældet. Så er du advaret.

Let at bygge

At samle IKEA møbler kan være en udfordring, men IKEA Selje er faktisk ganske let at samle, og du behøver intet værktøj. Bordet er ikke træ, som det meste fra IKEA, men metal. Det er egentlig okay, for det gør det mere solidt, og faktisk kan man ikke se, at det er metal så man skal røre ved det først. Ledningen til den trådløse enhed føres op igennem det ene ben, og skal så selvfølgelig sluttes til en stikkontakt. Og så er du klar til at lade din telefon.

Langsom opladning

I den nye udgave af iOS, 11.2, åbnede Apple op for den fulde hastighed hvormed telefonen kan lades: 7,5W. Desværre understøtter IKEA Sejle ikke det, så opladningen foregår i noget nær sneglefart. Men i modsætning til Nordmärke som vi testede tidligere, er det ikke så stort et problem her, for når telefonen skal lades på et sengebord er hastigheden ikke helt så afgørende. Det gode er, at den lidt langsommere opladning faktisk er godt for telefonens batteri, der ikke bliver så varmt og dermed ikke slides så hurtigt. Så man kan næsten mene, at det er en fordel.

Billigt!

IKEA er jo kongen af billige møbler, og det gør sig afgjort også gældende for Selje. Faktisk får du hele bordet inkl. den trådløse oplader for det samme som du normalt giver for en trådløs oplader fra en konkurrent alene. Godt nok er det så en halvsløv opladning – men hvis telefonen skal lades om natten er det faktisk helt okay.

IKEA Selje

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 298 kr.

IKEA Selje er et fint lille natbord med indbygget opladning - til en pris hvor de fleste kan være med.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.