×
Julegaver < 500 kronerMobil tilbehør

IKEA Nordmärke trådløs oplader

Har du en iPhone fra seneste generation? Eller måske en nyere Samsung telefon? Så er en trådløs oplader sagen. IKEA Nordmärke er endda til hele familien - men den mangler det sidste.

IKEA er måske ikke kendt for at producere elektronik, men de har faktisk været ret langt fremme i skoene de seneste år. De har været ganske uheldige med deres tv integreret i et tv-møbel, men til gengæld er deres serie af intelligent belysning noget nær genial. Men de har også begivet sig ud i at producere trådløse opladere, og med lanceringen af iPhone 8, 8 Plus og iPhone X er IKEA Nordmärke som vi har fået til test mere aktuel end nogensinde.

Klassisk IKEA design

Love it or hate it – Nordmärke skriger IKEA. Mit testeksemplar er udgaven i lyst træ med en hvid plade i midten hvorpå man placerer sin telefon. Ligesom på alle IKEA’s andre trådløse opladere kan man se hvor man skal placere sin telefon via et plus. Det skal dog siges, at den skal ligge ret præcist for at lade – men så er det heller ikke værre, og de fleste telefoner giver en lille lyd når de begynder opladningen, så det kan man lytte efter.

Hele tre på én gang

Der hvor Nordmärke skiller sig ud fra konkurrenterne er på antallet af telefoner, den kan lade på samme tid – der er nemlig tre pladser på den. Det lyder jo egentlig ret praktisk, for så kan den stå på køkkenbordet og når familien så parkerer sig kan de jo passende lade telefonerne ligge på opladeren – og slå to fluer med ét smæk: Strøm til telefonerne og ingen telefoner ved spisebordet.

Kun 5 watt

Da den nye generation af iPhones blev lanceret var det “kun” med 5 watts trådløs opladning, men en nylig softwareopdatering gør, at telefonerne nu vil kunne lades med 7,5 watt. Men ikke med Nordmärke, for den kan simpelthen kun levere 5 watt (til hver telefon, dog.) Det er en skam, for det trækker altså ned at man ikke kan bruge den kapacitet telefonen er beregnet til, og det betyder at det tager meget længere at lade den. Så hvis ideen er, at den skal stå på bordet og “sjat”-lade telefoner der er ved at gå kolde, ja så er den måske ikke så velegnet.

Hvor skal den bruges?

Alt i alt er Normärke et udmærket forsøg på en multioplader fra IKEA. Men jeg kan ikke rigtigt se scenariet hvor den helt opfylder sin opgave: At have den på natbordet er overkill med mindre både du og din bedre halvdel vil lade jeres telefoner på samme lader. Og skal du kun lade en enkelt telefon findes der simpelthen bedre ladere, der endda lader med de 7,5 Watt (Eller mere for Samsungs vedkommende) som telefonerne kan klare. Og hvis Nordmärke skal stå i køkkenet og sjatlade hele familiens telefoner går det også alt for langsomt.

Tilbage til tegnebrættet, IKEA. Ideen er god.

IKEA Nordmärke

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 499 kr.

IKEA Nordmärke er en rigtigt fin oplader der har sin plads på køkkenbordet hvor hele familien kan samle lidt ekstra kræfter sammen. Men prisen er lige i overkanten, og den lader for langsomt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.