ElbilerTophistorie

Køb 68 ekstra hestekræfter til din Polestar 2

Ny softwareopdatering til Polestar 2 giver bilen flere heste og hæver drejningsmomentet. Men den koster og kræver syn af bilen.

Polestar har for første gang udsendt en Over The Air-opdatering, der øger effekten på Polestar 2. Performance-softwareopdateringen, som den hedder, lægger 50 kilowatt til bilens effekt og 20 Nm til drejningsmomentet. Det betyder, at bilen får 350 kW (476 hestekræfter) og et moment på 680 Nm. 

– Opgraderingen viser, hvordan forbundne teknologier kan transformere det forhold, et bilfirma har med sine kunder. Køreoplevelsen i Polestar 2 er noget, vi er rigtig stolte af. Det er sådan en sjov bil at køre i forvejen, men med denne opgradering kan vi tilbyde endnu mere til vores kunder, som måske er ude efter lidt ekstra spænding, fortæller Polestar CEO, Thomas Ingenlath.

Opdateringen er dog kun tilgængelig for topmodellen med to motorer og stort batteri. Den kan købes via Polestar extras-webshoppen – og den koster 1.000 euro, altså omkring 7.500 kroner. Det er i øvrigt også kun kunder, der har købt bilen kontant/lånefinansieret, der kan købe opdateringen. Leasingkunder må undvære.

Til gengæld får man tilsendt nye mærker, man kan klistre på bilen, så man kan skilte med opdateringen. Man kan også nyde, at bilens acceleration fra 0-100 km/t sænkes fra 4,7 til 4,4 sekunder.

Polestar 2
Nye mærker bliver tilsendt.

Kræver syn af bilen

Inden du begiver dig ind for at bestille opdateringen, skal du dog vide, at der er visse ulemper forbundet med de ekstra hestekræfter. Forsikringspræmien kan risikere at stige og så skal bilen simplethen igennem et syn, når softwareopdateringen er installeret.

“Visse markeder kræver at bilen bliver fremvist til syn efter performance-softwareopgraderingen, herunder Danmark,” skriver Polestar på hjemmesiden.

“Når du har installeret Performance Software opgraderingen i din bil, vil du indenfor to dage digitalt modtage et bevis for, at Polestar står inde for ændringen af bilen. Beviset er specifikt til din bil og du skal bruge det, når du fremviser bilen til registreringssyn,” skriver de videre.

Udgiften til syn står man selv for. Du er muligvis også forpligtet til at informere dit forsikringsselskab om ændringen af din Polestar 2. Ændringen på bilen kan nemlig have indvirkning på din selvrisiko. 

Polestar har lavet en FAQ-side, der belyser nogle af de spørgsmål, man måtte have til Performance-opdateringen, den kan du finde her.

I oktober måned udsendte Polestar en (gratis) OTA-opdatering til Polestar 2, der skulle give bedre rækkevidde og optimeret lynopladning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.