×
ElbilerTophistorie

Microlino kommer til Norden

Microlino kører 228 kilometer på en opladning og lades op igen via en almindelig stikkontakt. Den kommer til salg i Sverige i næste måned.

Vi har adskillige gange skrevet om den lille “elbil” Microlino, der bærer en voldsom lighed med ikonet BMW Isetta. Nu kommer den til salg på vores breddegrader – nærmere bestemt Sverige, hvor virksomheden Louwman Sverige AB har valgt at give den en chance.

Det klejne køretøj hører til i klasse L7e og kan køres med almindeligt B-kørekort. Længden er bare to en halv meter lang og halvanden meter bred. Der er ingen sidedøre, men hele fronten fungerer som en hængslet dør. To personer kan passe indenfor, og der er plads til bagage bagpå.

Selv om Microlino har en, efter størrelsen, imponerende rækkevidde på 228 WLTP-kilometer er det nok næppe et køretøj, der skal tages ud på motorvejene. Den hører hjemme i byerne. Ikke mindst fordi den udelukkende kan lades op via en helt traditionel stikkontakt.

Det må alt andet lige også være nemmere at finde en parkeringsmulighed i Microlino end i en Xpeng G9. Nå ja, og så har den en topfart på 90 km/t.

– Vi glæder os til at se Microlino rulle ud på Stockholms gader og i svenske badebyer til sommer. Vi garanterer, at Microlino bringer flere smil frem pr. kilometer både i og uden for bilen end noget andet køretøj, du har siddet i, siger Sandra Hilton brand manager hos Louwman Sverige, generalagent for Microlino i Sverige.

Louwman lancerede sidst i 2023 Microlino i Nederland. Nu er det så Sveriges tur. Vi har skrevet til deres pressekontakt for at høre, om Danmark står på listen over lande, den kunne risikere at komme til på sigt.

Prisen for banditten starter ved 269.900 SEK, svarende til 176.000 kroner. Ville du være interesseret?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.