fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Microsoft truer med at tilbageholde Windows 11-opdateringer på ældre processorer

'Snyder' du Windows 11 ind på din gamle computer, får den muligvis ikke sikkerhedsopdateringer, truer Microsoft.

Siden Microsoft præsenterede Windows 11 i juni måned, har der været generel forvirring over systemkravene til det nye styresystem. Kort sagt kan man ikke installere Windows 11 på computere, der ikke understøtter TPM 2.0 (læs mere om det her). Eller rettere, det kan man alligevel godt …

Det er nemlig muligt at omgå tjekket, hvis du henter en ISO-fil og installerer styresystemet manuelt. Men det er bestemt ikke en vej, Microsoft ønsker du skal gå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge The Verge truer Microsoft nemlig med, at Windows 11-installationer på ældre processorer (der ikke understøtter TPM 2.0) ikke kan modtage opdateringer. Heller ikke sikkerhedsopdateringer eller driver-opdateringer.

Dermed, siger mediet, kan man risikere at man manuelt skal hente og installere drivere på computere der ikke har mindst en 8. generations processor fra Intel. Præcis som i gamle dage.

The Verge skriver dog også, at det er usandsynligt at Microsoft vil gøre alvor af truslen – det er svært at tro, at Microsoft vil tilbageholde kritiske sikkerhedsopdateringer. I stedet mener mediet, at Redmond-cheferne forsøger at presse os til at købe nye computere, hvad enten vi har brug for dem eller ej.

En anden mulighed er, at Microsoft simpelthen forsøger at sikre sig:

“Hvis jeg var i Microsofts sko, ville jeg måske bare afskrække folk fra at tro, at jeg tilbød en garanti og teknisk support til enhver tænkelig pc konfiguration for at undgå potentiel juridisk hovedpine i fremtiden. Det er bedre at love for lidt og siden overlevere,” skriver The Verge.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button