×
TeknologiTophistorie

Nimbus-projekt beskyldes for at stjæle motorcykel-design

På dagen hvor Nimbus-projektet har nået sit crowdfunding-mål, beskyldes firmaet for at have stjålet designet på motorcyklen.

Det skulle egentlig være en glædens dag, for det genopstandne Nimbus har på bare 17 dage fået skrabet en kvart million kroner ind via crowdfunding. Men der er ridser i lakken. Nimbus beskyldes nemlig for at have tyvstjålet designet på den nye elektriske motorcykel, som projektet gerne skulle munde ud i.

“Vi føler os lidt trådt på når vi kigger på det design Nimbus er kommet frem med og har lavet en crowdfunding  på. Der er meget i medierne om designere, der føler at der bliver lånt for meget af deres design. Det mener jeg, der skal være mere fokus på,” skriver Michel Riis i en mail til iNPUT.

Michael Riis er Head of design hos Switch motorcycles og grundlægger af Eriksen studio. Han har tidligere været ansat som designer hos Yamaha Motor Company.

Michael Riis har vedhæftet en video, der ifølge ham er et bevis på, at Nimbus har … ladet sig inspirere lidt for kraftigt. På videoens startbillede er motorcykel-designet fra Switch motorcycles – og den glider over i det design, som Nimbus har baseret sin crowdfunding-kampagne på. Bedøm selv lighederne her:

Illustrationen af den nye elektriske Nimbus Scrambler motorcykel er leveret af tegneren Peter G. Heydenreich fra firmaet Tegnekontoret. Den er bestilt af Claus Støvlbæk Clausen, der er idemand og indehaver af Nimbus Motorcycles Danmark, og som er svært træt af sagen.

– Jeg lægger fladt mig ned. Det hele er dybt beklageligt. Jeg bad et eksternt firma om at lave en tegning til at illustrere kampagnen og resultatet var den tegning, jeg brugte på hjemmesiden. Jeg har snakket med Peter Heydenreich og han benægter, at der er tale om en kopi, men jeg ønsker ikke at skabe problemer, så jeg har fjernet den helt fra hjemmesiden, siger Claus Støvlbæk Clausen til iNPUT.

Han understreger at det endelige design på den genopstandne Nimbus ikke kommer til at ligne den omstridte illustration, men derimod tager afsæt i Nimbus C-modellen fra 1934. Hvem der skal designe motorcyklen, er han ikke klar til af afsløre endnu, men lover at det bliver offentliggjort i løbet “af nogle dage”.

Ifølge Claus Støvlbæk Clausen har 173 personer sørget for crowdfundingen på de 250.000 kroner, der skulle bruges til at starte projektet op. Næste skridt tages den 1. november, når selskabet går i gang med at udbyde 2.000 såkaldte Folkeaktier à 5.000 kroner stykket, for at få finansieret design, konstruktion og en mindre medarbejderstab.

Læs mere om projektet på hjemmesiden eller på Nimbus Motorcycles Facebook-side.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.