×
StreamingTophistorie

Nu indføres der streamingskat

Den omdiskuterede streamingskat, der blev forhandlet på plads sidste år, indføres nu. Den kan betyde højere priser for slutbrugerne.

Et flertal i Folketinget er blevet enige om en ny medieaftale, som præsenteres klokken 13.00 i dag. Men TV 2 kan allerede nu fortælle, at aftalen effektuerer den streamingskat, der blev forhandlet på plads i maj sidste år.

Skatten, der går under det mere spiselige navn kulturbidraget, betyder, at streamingtjenester der opererer i Danmark skal betale to procent af deres omsætning i særlig skat.

Investerer streamingtjenesterne under fem procent af deres omsætning i Danmark i dansk indhold skal de derudover betale tre procentpoint mere i streamingskat. Så de samlet når op på at betale fem procent af deres omsætning i ekstra skat, skriver TV 2.

Midlerne skal gå til at styrke produktionen af dansksprogede film og serier. Den oprinelige plan var at midlerne skulle fordeles med 50 pct. til en public service-pulje samt 50 pct. til at øge tilskuddet til dansksprogede film. Om det stadig er sådan, vides ikke.

Læs mere: DR får penge, Netflix må betale.

Kritikere frygter, at den nye skat vil få streamingtjenesternes priser til at stige. Andre mener, at skatten vil få tjenesterne til at trække produktion ud af Danmark.

Forslaget om en streaming-skat har vakt en del diskussion. Nogle frygter at skatten vil få priserne til at stige. Andre, deriblandt streamingeksperten Claus Bülow Christensen, mener, at skatten vil få tjenesterne til at trække produktion ud af Danmark.

Ud over kulturbidraget indeholder aftalen også et krav om, at DR’s arkiv gøres offentligt. Det skal ske via Det Kongelige Bibliotek og det skal være muligt at tilgå via en browser og uden login.

Medieaftalen indgået mellem SVM-regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.