×
DRTVNetflixTophistorie

Streamingtjenester skal betale til et bedre DRTV

Regeringen vil have de udenlandske streamingtjenester til at betale et kulturbidrag, der skal bruges til at styrke bl.a. DRTV.

Hver gang Netflix, Disney+ eller en af de andre streamingtjenester tjener 100 kroner i Danmark, skal de betale 5 kroner til at støtte dansk indhold og dansk public-service. Deriblandt DRTV. Det er et af forslagene i det nye medieudspil, som regeringen torsdag præsenterer på et pressemøde i Ringsted.

Regeringen kalder det for et Kulturbidrag. Det skal gå til en større public-service pulje samt forøge tilskuddet til danske film, står der i udspillet. Eller med andre ord: De udenlandske streamingtjenester skal hjælpe med at styrke DRTV og andre public-service tilbud.

I medieudspillet, der kan læses i sin helhed her, står der blandt andet:

“Danske serier, film og dokumentarer binder os sammen som land og befolkning. De bidrager til vores fælles dannelse og kan både udfordre og inspirere os til nye perspektiver på os selv og samfundet. Dansk kulturindhold vinder stor international anerkendelse og har høj kvalitet. Men streaming- tjenesternes hastige indtog på det danske marked udfordrer finansieringsgrundlaget, tilgængeligheden og udbredelsen af dansk indhold.”

DRTV

“Derfor er der brug for, at produktionen af dansk indhold styrkes, så danskerne også fremover har mulighed for at møde dansksproget kvalitetsindhold. Med et kulturbidrag fra streamingtjenesterne vil regeringen styrke produktion af indhold, der har udgangspunkt i dansk kultur, samfundsforhold og historie.”

Netflix forsvarer sig

“Siden vi lancerede i Danmark for 10 år siden, har Danmark været et vigtigt land for os. Vi er dedikerede til at bidrage med lokale historier til vores danske medlemmer samt til økosystemet og dets talenter. Netflix har investeret i den danske audiovisuelle sektor i mange år. Gennem værdifulde partnerskaber og et bredt katalog af danske film og serier, skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Derfor foreslår regeringen også, at ordningen udformes som en trappemodel. Streamingtjenester, der investerer meget i produktioner med dansk indhold, betaler et mindre kulturbidrag end tjenester, der ikke gør.

Det vil komme Netflix til gode, da de har et godt øje til lokale danske produktioner.

Om kulturbidraget bliver til virkelig afgøres i de kommende uger. I morgen, fredag, mødes partiernes medieordførere til det første møde om udspillet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.