Gadgets

Ny læk bekræfter at iPhone 12 får Lidar-sensor

iPhone 12 får, som ventet, Lidar-sensor ombord. Det viser en lækket tegning, der giver et detaljeret billede af kameraterningen på de kommende iPhones.

Det nærmest vælter ud med Apple- og iPhone-rygter i disse dage. Senest er der dukket en tegning op, der lader til at bekræfte rygterne om, at årets iPhone 12 bliver udrustet med den såkaldte Lidar-sensor, der blev introduceret på iPad Pro 2020 i sidste måned. 

Tegningen er blevet lagt på Instagram af brugeren conceptsiphone, der hævder, at den stammer fra iOS 14 kildekoden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På tegningen gives der et klart billede af det, der angiveligt er ”kameraterningen” på iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Den inkluderer vidvinkel, ultra-vidvinkel og telefoto -linser, såvel som den rygtede Lidar-sensor. Blitzen er rykket ind på midten for at gøre plads til den nye sensor.

Nu er det næppe nogen overraskelse, hvis tegningen er sand. Der er adskillige rygter der hævder, at Lidar er ombord på 12’erne – og det vil nærmest være underligt hvis ikke Apple fører Lidar-teknologien videre fra iPad Pro 2020. Lidar er en afstandsmåler og indtil udviklerne finder på noget endne bedre at bruge den til, er sensoren specielt velegnet til augmented reality. 

Det forventes at Apple vil præsentere årets serie af iPhones i løbet af efteråret – selv om der også går rygter om, at telefonerne kan blive forsinket på grund af COVID-19. Det forventes, at der kommer fire forskellige varianter af iPhone 12 i år, nemlig en ny 5,4-tommer variant, to 6,1-tommer udgaver og en ny 6,7-tommer model. De vil alle sammen have OLED-skærme og understøtte 5G. Det er de to topmodeller, der vil være udrustet med kameraopsætningen på tegningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med hensyn til design, så hævder rygtesmedene at iPhone 12’erne vil få et mere firkantet udtryk, a la iPhone 4.

Back to top button