×
ElbilerTophistorie

Ny milepæl for elbiler i Danmark

Det danske elbilsalg nåede en ny milepæl i maj 2024, hvor halvdelen af de nye biler var elbiler.

At danskerne er begejstrede for elbiler, er der ingen tvivl om. Og maj bød på en ny milepæl – halvdelen af alle nye biler var nemlig elbiler. Benzin, diesel og diverse plugin-udgaver måtte deles om den anden halvdel. Det fortæller De Danske Billimportører på baggrund af tal fra bilstatistik.dk.

I alt blev der indregistreret 14.572 nye biler i maj måned. Heraf var de 7.241 “rene” elbiler. Det er en markant stigning i elbilandelen på 17,9 procentpoint fra maj 2023.

– Elbilerne fylder markant mere i bilsalget, og den grønne omstilling af bilparken er i fuld gang. Samtidig må det ikke blive en sovepude – for omstillingen til elbiler kræver de rigtige politiske forudsætninger. Blandt andet er det helt afgørende for elbilernes indtog, at afgifterne holdes i ro, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Volkswagen topper

Således fylder elbilerne også på listen over de mest solgte nye biler i den forgange måned. Af de ti mest solgte er kun to fossilbiler – og de kommer pudsigt nok begge to fra Audi. Resten er rene elbiler, mens det ser ud til, at plugin-hybriderne har mistet pusten.

Øverst ligger danskerfavoritten Volkswagen ID.4, skarpt forfulgt af Tesla Model Y, der var verdens bedst sælgende bil sidste år. Tredjepladsen indtages af den lille rappe Volvo EX30.

Læs også: Danskerne er EU’s mest elbilglade folkefærd.

Værd at bemærke er det også, at der ikke er en enkelt model der løber fra de øvrige, som vi ofte har set. Forskellen mellem top og bund på top ti er på på bare 436 eksemplarer. Det tyder på et mere modent og homogent marked.

#ModelAntal
1Volkswagen ID.4702
2Tesla Model Y576
3Volvo EX30559
4Audi Q4 e-tron542
5Tesla Model 3487
6Audi Q2307
7Volkswagen ID.3296
8Mercedes-Benz EQA283
9Audi A4278
10Toyota bZ4X266
Top 10 modeller I maj 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.