ElbilerTophistorie

Nyt markant prisfald fra Tesla

Tesla har sænket priserne på Model 3 med næsten ti procent – to varianter af Tesla Model 3 har oplevet prisfald på 30.000 kroner over natten.

Efter at Tesla i januar sænkede priserne på Model 3 og Model Y ret markant, var der mange, der forventede at de ville stige igen. Men nu overrasker Elon Musk endnu en gang med endnu et markant prisfald. Tesla Model 3 kan nu fås for 329.990 kroner – det er 30.000 kroner billigere end i går.

Dermed er den billigste udgave af Model 3 blevet mere end 100.000 kroner billigere end den var i starten af januar. Her kostede den nemlig mere end 465.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men også Long Range varianten har været udsat for et væsentligt prisfald i nat. Det er også på 30.000 kroner. Kun Performance-varianten beholder prisen fra 13. Januar.

Her er en hurtig oversigt over de nye og gamle priser:

ModelNuværende pris Prisen torsdagForskel
Model 3329.990 kr.359.900 kr.-30.000 kr.
Model 3 Long Range389.990 kr.419.990 kr.-30.000 kr.
Model 3 Performance 469.990 kr.469.990 kr.0 kr.

Der er til gengæld ikke pillet ved priserne på Model Y, der stadig er de samme. Her hævede Tesla endda prisen på Long Range-varianten i sidste uge; dog kun med 3.500 kroner.

Læs også: Tesla har hævet prisen på Model Y.

Selv om mange analytikere den seneste måned har spekuleret i, hvornår Tesla ville hæve priserne igen, kommer det nye prisfald ikke som en overraskelse for Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom for FDM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det kommer ikke bag på mig, at prisen på netop Model 3 sættes markant ned. Denne model var relativt set blevet dyrere som ny i forhold til markedet og ikke mindst i forhold til Model Y efter de seneste justeringer. Prisforskellen var ganske enkelt ikke stor nok, til at Model 3 var attraktiv som ny bil, siger Ilyas Dogru.

Elon Musk har til investorerne oplyst, at Tesla fremover vil tilpasse priserne i takt med forholdet mellem produktionskapacitet og efterspørgsel. I USA har Tesla foretaget fire prisjusteringer de seneste to måneder. 

Læs også: Så meget tjener Tesla på hver bil.

Det er, så vidt vi kan se, udelukkende i Danmark at priserne er sat ned i nat. Med til historien hører også, at der er en faceliftet udgave af Model 3 på vej til sommer. Tesla har måske ønsker om at få “tømt lageret” inden da…

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.