×
ElbilerTophistorie

Økonom: Flere elbils-prisfald på vej

Vil du handle elbil, bør du slå koldt vand i blodet. Der er flere prisfald på vej, mener forbrugerøkonom fra FDM.

I sidste uge satte Tesla priserne ned for tredje gang i år. Men der er med stor sandsynlighed flere prisfald på elbiler på vej – og ikke bare fra Tesla, men fra andre producenter. Sådan lyder meldingen fra forbrugerøkonom Ilyas Dogru fra FDM.

Foreløbigt er det kun enkelte bilmærker, der har svaret direkte igen på Teslas prisnedsættelser, eksempelvis Nissan og Ford. Sidstnævnte har skåret 85.000 af prisen på Mustang Mach-E.

Andre bilproducenter, deriblandt Volkswagen, har i stedet forsynet deres biler med mere udstyr uden at hæve priserne.

Men det kan snart ændre sig, mener Ilyas Dogru:

– Prisen på litium falder drastisk, der er ikke længere knaphed på batterier til elbiler, og så falder råvarepriserne over en bred kam. Derfor er der mange argumenter for, at der kan komme nye prisfald, siger Ilyas Dogru til Finans.

Musk lover flere prisnedsættelser

Hun bakkes op af Elon Musk, der i nat kraftigt antydede, at flere prisnedsættelser er på vej:

Elon Musk vil fortsætte med at sænke priserne.

Siden Tesla første gang sænkede prisen på Model 3 og Model Y i januar, er Model Y blevet den overlegent mest solgte elbil herhjemme. I marts måned var hver femte bil, der overhovedet blev solgt herhjemme i marts, en Model Y.

Der er nu indregistreret mere end 35.000 Tesla-modeller herhjemme. Herunder et overblik over salget, baseret på nyregistreringer pr. kvartal. Tallene tager ikke højde for de modeller, der er blevet importeret fra Tyskland.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.