Elbiler

Se med når Henrik Fisker lancerer sin nye elbil

Søndag aften klokken 20.45 præsenterer Henrik Fisker sin nye elbil, Fisker Ocean, via et direkte stream på nettet. Du kan se med her.

Danske Henrik Fisker er endelig klar til vise prototypen på elbilen Fisker Ocean, som han har slået på tromme for de seneste måneder. Det sker ved et event, der streames live på nettet klokken 20.45 søndag aften – du kan se med via videoen ovenfor.

Fisker Ocean er tænkt som den første i en serie af tre nye, billige elbiler fra Fisker Inc. Den danske designer har sluppet adskillige informationer om bilen de sidste måneder, men har endnu ikke fremvist prototypen. Det sker forhåbentlig i aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Det bliver også interessant at få afklaret hvordan bilen skal sælges – og til hvem. Tidligere har Fisker fortalt, at bilen udelukkende kan fås via en leasingkontrakt med månedlige afdrag på 379 dollars – omkring to et halvt tusinde kroner. Der har også tidligere været snak om, at bilen skal kunne bruges som ”lånebil” der kan tilkaldes via en app, a la BMW’s DriveNow-koncept.

Henrik Fisker har en ambition om at gøre Ocean til ”verdens grønneste bil” blandt andet ved at gøre produktionen klimavenlig. Men kunderne kan også vælge en række grønne funktioner, såsom et tag med solpaneler, genbrugstæpper, vegansk kabine og sæder af øko-ruskind.

Konkurrent til Tesla Model Y

Selv om Fisker Ocean har en mere traditionel SUV-profil, er det meningen, at den skal konkurrere pris- og feature-mæssigt med Teslas kommende Model Y. Ocean vil, ifølge Fisker, have en rækkevidde på omkring 600 kilometer og vil få en prislap på omkring 40.000 dollars – 268.000 kroner uden danske skatter og afgifter.

Det vides ikke om bilen overhovedet kommer til Europa, men det afsløres forhåbentlig også i aften. Her er et par billeder af krabaten (klik for at se større udgaver):

Artiklen fortsætter efter annoncen


Back to top button