Teknologi

Siri optager både skænderier og sex – og ansatte lytter med

Siri aktiveres alt for nemt og de ofte meget personlige optagelser havner hos personer, der skal forbedre den digitale assistent.

Det er ikke mere end et par uger siden at Google måtte forsvare, hvorfor ansatte lytter med på dine Google Assistant-samtaler. Nu er det Apples tur til at stå skoleret. Den engelske avis The Guardian citerer kilder, der mener at vide, at Siri aktiveres alt for nemt – og at der dermed lagres optagelser, der ikke burde lagres.

”Der har været utallige tilfælde af optagelser med private diskussioner mellem læger og patienter, forretningsaftaler, tilsyneladende kriminelle handler, seksuelle møder og så videre. Disse optagelser ledsages af brugerdata, der viser placering, kontaktoplysninger og app-data,” hævder kilden. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kilden, der arbejder for et firma, der er hyret af Apple til at forbedre Siri, fortæller at ”hey Siri”-kommandoen kan fejlaktiveres alt for nemt; eksempelvis ved lyden af en lynlås. Han siger også, at der optages og lagres adskillige fejloptagelser, når funktionen ”Løft for at tale” på et Apple Watch er slået til og urets bruger hæver hånden. 

Optagelserne havner hos firmaet, hvor de ansatte skal gennemgå dem for at forbedre både funktionaliteten i den digitale assistent og Siris evne til at forså sætninger og ord.

Apple bekræfter

Apple har reageret prompte og har, ifølge 9to5mac, udsendt en officiel meddelelse om, at det er mindre end 1 procent af Siri-aktiveringer, der gemmes til analyse og forbedring.

“En lille del af Siri-anmodninger analyseres for at forbedre Siri og diktat. Brugeranmodninger er ikke knyttet til brugerens Apple ID. Siri-svar analyseres i sikre faciliteter, og alle korrekturlæsere er forpligtet til at overholde Apples strenge fortrolighedskrav,” skriver Apple blandt andet.

Firmaet understreger også, at brugerne har mulighed for at forhindre den digitale assistent i at bruge lokationstjenesterne – og for at at slukke helt og aldeles for Siri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke alene

Apple og Google er ikke alene om at lade ”rigtige” mennesker lytte samtaler med digitale assistenter igennem, for at forbedre teknologien. Det foregår også hos Amazon, der laver den populære assistent Alexa. Det er simpelthen en præmis, hvis man ønsker at bruge digitale assistenter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.