×
TeknologiTophistorie

Spotify advarer om prisstigninger

Spotify-bossen Daniel Ek varsler, at der kommer prisstigninger på musiktjenesten inden årets udgang.

Inden årets udgang bliver det dyrere at streame musik fra Spotify. Det fortæller selskabets chef, Daniel Ek, i et interview med Yahoo Finance. Hvornår de varslede prisstigninger rammer, er endnu uvist.

“Når timingen er rigtig, vil vi hæve den, og den prisstigning vil falde godt, fordi vi leverer en masse værdi for vores kunder,” siger Daniel Ek.

Hvor store de varslede prisstigninger bliver, vides heller ikke. Pudsigt nok kommer udmeldingen i en periode, hvor Spotify er i gang med at forhandle aftaler på plads med flere af de store pladeselskaber. Det kan være strategisk udmelding for at presse selskaberne på prisen.

Spotify er nemlig allerede i forvejen “kendt” for at være den streamingtjeneste, der betaler mindst til kunstnerne pr. stream. I gennemsnit får kunstnerne 0,03 øre pr. stream. Apple Music udbetaler omkring det dobbelte.

Spotify fremlagde så sent som i sidste uge et kvartalsregnskab, der viser blodrøde tal på bundlinjen. I de to seneste kvartaler har musiktjenesten haft et underskud på henholdsvis 2 mia. kroner og 1,7 mia. kroner.

Læs mere: Spotify er en blødende kæmpesucces.

I skrivende stund koster et Premium-abonnement på Spotify 99 kroner om måneden, mens et Familie-abonnement med op til seks brugere koster 149 kroner.

Hos konkurrenten Apple Music koster et månedsabonnement 109 kroner, mens et familieabonnement koster 169 kroner. Men i modsætning til Spotify har Apple Music både Highres-audio og Dolby Atmos-musik på hylderne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.