TeknologiTophistorie

Telenor skyder 5G-udrulningen i gang

600.000 Telenor-kunder har fået tilføjet 5G i abonnementet, så teknologien kan bruges i takt med at den rulles ud.

Knapt 600.000 Telenor-kunder får nu 5G inkluderet i mobilabonnementet, fortæller teleselskabet i en pressemeddelelse. Telenor forventer at have landsdækkende 5G i løbet af næste år og vil gerne have kunderne med på rejsen, som de skriver.

– Vi giver kunderne med de mest datarige abonnementer 5G, da det især vil være på data, at 5G er interessant. Abonnementer med meget data er samtidig også blandt de mest populære, da kunder her kan streame løs uden bekymring eller ekstraregninger, siger Christian Hoffmann, direktør for privatmarkedet i Telenor.

Telenor har startet 5G-udrulningen i de fire største byer og resten af landet forventes at komme med næste år. I øjeblikket har Telenor åbnet for 5G i København og Aalborg – og det er på det hurtige 3,5 GHz frekvensbånd,  hvor der ses hastigheder på over 1Gb på mobilen.

TT-netværket, som ejes af Telia og Telenor, er med godt 4.300 antennepositioner det største mobilnetværk i Danmark. Det er disse master, der skal opgraderes til både 4G og 5G, hvorefter 3G-mobiltelefonien skal udfases fra netværket.

– Danskerne er verdensmestre i at bruge data, og det går fortsat kun en vej. Alene i vores netværk ryger der gennemsnitlig 600 TB data igennem i døgnet, hvilket svarer til 400.000 timers nonstop streaming af The Queen’s Gambit. Så derfor opgraderer vi vores 4.300 master med både mere 4G og 5G, så kunderne også langt ude i fremtiden er godt dækket ind og kan bruge de apps, der kommer specifikt til 5G, siger Christian Hoffman.

Fakta:

  • Blandt privatkunderne i Telenor er det kunder med inkluderet 40 Gb og Fri data, der automatisk har fået 5G lagt i deres abonnementer.
  • Hos erhvervskunder er det kunder med de nye erhvervsløsninger, Business All og Business First, der får 5G i deres abonnementer.
  • Hos CBB-kunderne er det ligeledes abonnementer med fri data, der får 5G med i pakken.

Man kan læse mere om Telenors 5G-planer og teknologien generelt på selskabets hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.