ElbilerTophistorie

Teslas prisnedsættelser giver rekord – både herhjemme og globalt

Prisnedsættelser virker. Aldrig har Tesla bygget og solgt så mange biler, som i de seneste tre måneder.

Årets første kvartal har været en kolossal succes for Tesla. Både globalt og herhjemme i Danmark, hvor Tesla leverede ikke færre end 5.200 biler. Efter de store prisnedsættelser i januar har Model Y været det store trækplaster. På tre måneder er der solgt flere Model Y herhjemme, end der er blevet i de foregående to år tilsammen.

Alene i marts blev der indregistreret flere Model Y herhjemme (3.203), end der blev indregistreret elbiler i hele februar måned (3.147). Faktisk var hver femte bil, der overhovedet blev solgt herhjemme i marts, en Model Y.

Der er nu indregistreret mere end 35.000 Tesla-modeller herhjemme. Herunder et overblik over salget, baseret på nyregistreringer pr. kvartal. Tallene tager ikke højde for de modeller, der er blevet importeret fra Tyskland. Teslas prisnedsættelser blev annonceret midt i januar.

Men det er ikke bare herhjemme, det kører for Tesla. Også globalt melder Tesla om store produktions- og leveringsmængder, når bilproducenten nu opsummerer første kvartal af 2023. I alt producerede Tesla 440.808 biler i kvartalet og leverede 422.875.

Læs også: Model Y går som varmt brød herhjemme.

Den samlede mængde er en ny rekord for Tesla. Dermed slår Tesla også den mængde, som Wall Street forventede, rapporterer CNBC.

Tesla har endnu ikke kommenteret tallene. Det sker som sædvanlig først under regnskabfremlæggelsen, der denne gang vil finde sted den 19. april.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.