TeknologiTophistorie

Tests: Glasset på iPhone 12 holder markant bedre

De første tests viser, at det nye Ceramic Shield forbedrer holdbarheden væsentlig på iPhone 12 modellerne. Se videorne her.

Apple er sandsynligvis kommet et lille skridt nærmere det forjættede brudsikre glas. I hvert fald viser de første tests, at det såkaldt Ceramic Shield, der dækker iPhone 12 modellernes skærme, øger holdbarheden og modstandskraften mod ridser markant. Det skriver Apple Insider.

Ifølge Apples marketingsafdeling yder Ceramic Shield “fire gange bedre beskyttelse, hvis du taber din telefon”. Glasset er fremstillet ved at kombinere glas med “nanokeramiske krystaller, som faktisk er hårdere end de fleste metaller,” fortæller Apple.

Den slags postulater skal naturligvis testes af – og det er præcis, hvad folkene bag Youtube-kanalen MobileReviewsEh har gjort. De har udsat en iPhone 12 for både en kraftmåler og Moh’s hårdhedsskala, der kan fortælle, hvor nemt telefonen modstår ridser.

I videoen kan man se, at Ceramic Shield bukker under for et pres på 442 newton. Til sammenligning måtte glasset på en iPhone 11 give op ved 352 newton. Altså en klar forbedring.

Ifølge videoens ridsetest, der følger Moh’s skala, skulle der et materiale med en hårdhedsgrad på 7 ud af 10 til at efterlade svage ridser på iPhone 12. Materiale med en hårdhed på 8 efterlader væsentlige ridser. Til sammenligning skal der “kun” at materiale med hårdhedsgrad på 6 til at ridse skærmen på en iPhone 11. Også her er der altså tale om en forbedring.

I øvrigt fortæller Wikipedia, at fingernegle har en hårdhedsgrad på 2,5, mens en hærdet lommekniv er på omkring 8,5 på skalaen.

Youtuberen EveryThingApplePro har også lavet en serie af droptests og er nået frem til nogenlunde samme resultater. Hans video kan ses her:

En interesant detalje er, at der åbenbart kun er Ceramic Shield på forsiden af telefonerne; bagsiden på iPhone 12 er – igen ifølge Moh’s skala – lige så nem at ridse som på iPhone 11. Så må man håbe, at iPhone 12 lander på forsiden, hvis man taber den 😉

Husk at læse vores anmeldelse af iPhone 12 Pro.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.