×
ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.3 er Årets Bil 2021 i Danmark

For andet år i træk er en elbil blevet kåret som Årets Bil i Danmark. Volkswagen ID.3 løb med den eftertragtede titel.

Volkswagens første elbil, der er bygget på MEB-platformen, har vundet titlen som Årets Bil 2021 i Danmark. Det har Danske Motorjournalister netop offentliggjort. Finale var et tæt opløb mellem Toyota Yaris, Seat Leon og ID.3’eren – og det blev altså sidste nævnte, der trak det længste strå.

Volkswagen ID.3 fik 150 point, mens Seat Leon på andenpladsen fik 122 point. Tredjepladsen gik til Toyota Yarois, der fik 114 point.

– ID.3 varsler godt nyt for fremtidens bilkøbere og viser, at det at køre i elbil både kan være sjovt, komfortabelt og økonomisk attraktivt, siger Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør hos FDM/Motor.

Da Volkswagen ID.3 rullede ud til de danske anmeldere i august måned blev bilen da også modtaget med skamrosende superlativer.

Honda e vinder to priser

Finalefeltet bestod af i alt 9 biler; den anden “rene” elbil i finalen var Honda e, der måtte nøjes med en sjetteplads. Til gengæld blev den begavet med både “Bilglædeprisen” og “Innovationsprisen”. Det er, ifølge FDM, første gang siden 1969 at en bil snupper to priser ved kåringen.

Her er den endelige stilling:

#ModelPoint
1Volkswagen ID.3150
2Seat Leon122
3Toyota Yaris114
4Peugeot 20891
5BMW 4-serie64
6Honda e63
7Renault Captur56

Det er andet år i træk at en elbil vinder titlen som Årets Bil i Danmark – sidste år var det Tesla Model 3. Volkswagen har nu vundet titlen fem gange, siden prisen blev givet første gang i 1969.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.