fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Windows 10 skal køre Android- og iOS-apps

Det er altid været et problem for Windows Phone, at udviklerne ikke har prioritet styresystemet, når de skulle lave apps. iOS og Android står øverst på listen, mens Windows Store virker som en østtysk supermarked i midt-firserne; halvtom og fyldt med dårlige kopier. Men nu har Microsoft muligvis fundet en løsning, der kan lokke udviklerne til.

På udviklerkonferencen Microsoft Build 2015 præsenterede Microsoft i går to nye værktøjer, der skal gøre det nemt at ændre iPhone og Android-apps til Windows 10-versioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal nok være programmør for at forstå de dybereliggende mekanismer i Project Islandwood (iOS) og Project Astoria (Android), men det handler om, at koden i eksisterende apps relativt nemt kan ændres til også at fungere på Windows 10-platformen.

En udvalgt gruppe udviklere har allerede brugt Islandwood, deriblandt King, der står bag hittet Candy Crush Saga, der oprindeligt blev udviklet til iOS. Kings udviklere skulle ifølge dem selv blot ændre “få procent” af koden, for at få den klar til Windows Phone.

Der er blot omkring 600.000 apps i Windows Store, mens Apples App Store har 1,2 millioner apps på hylderne og Google Play hele 1,3 millioner. Dertil kommer at store titler typisk slet ikke findes til Windows. Men det kan der alt sammen blive lavet om på med Windows 10, hvis Microsofts plan lykkes …

Back to top button