ElbilerTophistorie

75 danske Model S-ejere sagsøger Tesla

Stor gruppe danske Tesla-ejere har sagsøgt elbilsgiganten, fordi deres Model S pludselig bruger dobbelt så lang tid på at lade op.

75 danske Tesla-ejere har lagt sag an mod den amerikanske elbilsgigant og kræver hver at få 100.000 kroner i erstatning. Det skriver Politiken. Ejerne hævder, at bilernes opladningstid blev fordoblet efter en softwareopdatering fra Tesla.

Tesla-ejerne har fundet hinanden og mobiliseret sig gennem det danske Tesla Forum, hvor erfaringer om opdateringen også er blevet delt.

Problemerne med den den lange opladningshastighed lader kun til at berøre Tesla Model S, der er købt i perioden mellem 2013 og 2015. Og udelukkende når de oplades ved Teslas egne Superchargere.

Avisen har snakket med Steen Andersen, der er en af de 75 personer, der er med i søgsmålet mod Tesla.

– Uanset hvor længe jeg holdt [ved opladeren], skete der nærmest intet. Jeg kunne ikke forstå, hvad der var sket med bilen. Normalt kunne den lade op til 270 kilometers rækkevidde på en halv time, men nu tog det nærmere en time, siger Steen Andersen til Politiken.

Han erfarede senere, at det udelukkende var de Tesla Model S-ejere, som havde installeret en bestemt softwareopdatering fra Tesla, der havde problemet. En opdatering, der blev betegnet som en ‘sikkerhedsopdatering’.

Gruppen anslår, at mellem to og tre tusinde danske Teslaer kan være berørt af problemet.

Politiken har henvendt sig til Tesla, men de ønsker ikke hverken at stille op til interview eller udtale sig i sagen, da sagen skal for retten i Hillerød.

Ikke første gang …

I december 2016 indgik Tesla i Norge et forlig med en række norske elbilsejere, der var utilfredse med bilernes præstationer; nærmere bestemt manglende acceleration og hestekræfter, i forhold til det, Tesla havde angivet.

Dengang drejede det sig også om Model S, nærmere bestemt den varianter, der går under navnet P85D. Tesla betalte hver af de 129 norske sagsøgere 65.000 kroner tilbage. Læs mere her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.