fbpx

 

 

 

 

AllenteTophistorie

Allente tænder for OL i 4K HDR

Nu er der mulighed for at se OL fra Tokyo i fuldfed 4K HDR, hvis man har parabol og det rigtige abonnement.

De Olympiske Lege i Tokyo produceres for første gang fuldstændigt i 4K HDR – og lydsiden er endda opgraderet til 5.1.4-kanaler. Men hverken DR eller Discovery sender i den høje opløsning. Vil man have det fulde udbytte af legene, skal man i stedet forbi Allente, skriver digitalt.tv.

Allente, der er en fusion mellem Viasat og Canal Digital, har åbnet for specielt Eurosport 4K-kanal på 1 grad vest. Kanalen er midlertidig og udsendes kun under OL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er dog visse begrænsninger. 4K-kanalen kræver en parabol og så er den ikke tilgængelig for Allente-kunder, der er kommet ind i butikken via Viasat.

HDR-formatet, som bruges på kanalen, er HLG der kan ses både af “almindelige” skærme og naturligvis skærme der understøtter HDR. Netop HLG er et oplagt broadcast-format til HDR, da der ikke er noget kvalitetstab i farverne på konventionelle skærme.

Eurosport 4K HDR kanalen kan findes på 1 vest: 11389 H DVB-S QPSK 24500 7/8.

Det er dog ikke kun Allente, der åbner nye kanaler. Hos DRTV har man åbnet for tre helt særlige OL-kanaler. Kanalerne skal supplere DR1 og DR2, når DR over de kommende uger sender mere end 1.000 timers direkte tv fra OL i Tokyo.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button