AllenteTophistorie

Allente tænder for OL i 4K HDR

Nu er der mulighed for at se OL fra Tokyo i fuldfed 4K HDR, hvis man har parabol og det rigtige abonnement.

De Olympiske Lege i Tokyo produceres for første gang fuldstændigt i 4K HDR – og lydsiden er endda opgraderet til 5.1.4-kanaler. Men hverken DR eller Discovery sender i den høje opløsning. Vil man have det fulde udbytte af legene, skal man i stedet forbi Allente, skriver digitalt.tv.

Allente, der er en fusion mellem Viasat og Canal Digital, har åbnet for specielt Eurosport 4K-kanal på 1 grad vest. Kanalen er midlertidig og udsendes kun under OL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er dog visse begrænsninger. 4K-kanalen kræver en parabol og så er den ikke tilgængelig for Allente-kunder, der er kommet ind i butikken via Viasat.

HDR-formatet, som bruges på kanalen, er HLG der kan ses både af “almindelige” skærme og naturligvis skærme der understøtter HDR. Netop HLG er et oplagt broadcast-format til HDR, da der ikke er noget kvalitetstab i farverne på konventionelle skærme.

Eurosport 4K HDR kanalen kan findes på 1 vest: 11389 H DVB-S QPSK 24500 7/8.

Det er dog ikke kun Allente, der åbner nye kanaler. Hos DRTV har man åbnet for tre helt særlige OL-kanaler. Kanalerne skal supplere DR1 og DR2, når DR over de kommende uger sender mere end 1.000 timers direkte tv fra OL i Tokyo.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.