×
Små hvidevarerTophistorie

Anmeldelse: Daan Tech Bob mini opvaskemaskine

Den er lille, totalt transportabel og kan gå på wifi-netværket, men prisen er forholdsvis høj. Er Bob mini pengene værd? Læs med her ...

Mange af os, der bor i gamle lejligheder med små køkkener, har hverken plads eller mulighed for at installere en “rigtig” opvaskemaskine. Sådan en, der fylder som et skab og skal tilsluttes både vand, afløb og et elstik med jordforbindelse. Her kommer Bob mini til hjælp som en skinnende ridder i orange rustning.

Den lille opvaskemaskine er nemlig fuldstændig autonom. For det første fylder den mindre. Den kræver heller ikke tilslutning til vand, da den har sin egen vandtank. Spildevandet kan ledes ud i håndvasken eller en balje og så kræver den bare en helt almindelig 220 volt-stikkontakt.

Men dur den så til noget? Kan den fjerne besværlige madrester og gøre servicet rent? Jeg bestilte et eksemplar hjem, for at finde ud af det.

Lad mig bare afmontere spændingen med det samme: Ja, det kan den. Trods sin lidne størrelse er Bob mini faktisk rigtig effektiv. Men selv om den måske ligner den oplagte opvaskemaskine til små lejligheder og endda campingture, så er der også ting, du skal være opmærksom på, inden du trykker på køb-knappen.

Bob mini kan, så vidt vides, kun bestilles på nettet. Den fås i to varianter; en ‘Bob minimalist’ der er en afpillet udgave. Og så den testede Bob mini, der kan fås med farvet front efter eget valg, har indbygget wifi-forbindelse og farveskærm. Den har mulighed for et ultraviolet modul, der via UVC-belysning kan dræbe bakterier på eksempelvis mobiltelefoner eller andre enheder, der kan proppes ind i maskinen. Modulet koster dog 369 kroner ekstra og er ikke installeret i den testede model.

Vores udgave er, naturligvis, med iNPUT-orange front. Den blev leveret med Bob Basket, der er en kurv med stativ til både glas, bestik og tallerkener, samt Bob Carafe. Sidstnævnte er en 1,3 liters karaffel, beregnet til at fylde maskinens vandtank. De to ting er også ekstratilbehør; Bob Basket står i 290 kroner mens karaflen koster 112 kroner.

Fornemmer du, hvor det bærer hen?

Vil så gerne sælge lidt ekstra. Bare lidt.

Det kan godt være, at prisen på 2.599 kroner ser overskuelig ud. Men du er slet ikke færdig der. Daan Tech, der står bag den lille opvaskemaskine, vil nemlig gerne sælge dig mere. Meget mere. Og gerne blive ved med det i lang tid fremover.

Ud over ekstratilbehøret, som er nævnt ovenfor, kan du købe vandhanetilslutning, et kabel til vandtilslutning og et låsekabel (mod tyveri). Så har jeg ikke engang nævnt de daglige forbrugsvarer; altså opvasketabletterne. Dem sælger Daan Tech naturligvis også .

Men ikke nok med det. Spekulerede du mon over, hvorfor Bob mini kan kobles på wifi-netværket? Svaret er: Mersalg. Bob mini kan nemlig udstyres med en Bob Casette, der indeholder opvaskesalt og afspændingsmiddel. Der er nok til 30 opvaske i en kassette og maskinen holder selv styr. Når du når hen mod slutningen ved både Bob mini og Daan Tech det og er klar til at levere nye kassetter til dig. I bedste printer-toner-stil.

Kassetterne sælges i sæt med tre + en ekstra, der bruges til at rense maskinen for hver 90. opvask. Prisen? Den er 299 kroner for sådan et sæt med fire kassetter.

En femmer per opvask

Nu skal det siges, at Bob mini fint vasker uden at den er noget i kassetten. I modsætning til printer-toner. Der følger en enkelt kassette med, når du køber maskinen, og der er intet krav om at den skal skiftes, når den er tom. Man kan altså snildt benytte sit eget (og måske billligere) afspændingsmiddel. Man kan også snildt benytte sine egne (og måske billigere) opvasketabletter.

Men strategien står krystalklart: Daan Tech vil gerne levere. Tager du imod tilbudet, vil det koste dig 5,30 kroner, hver eneste gang du sætter Bob mini i gang med at vaske. Plus strøm, forstås. Bob Tablette koster nemlig 2 kroner stykket, mens en kassette med 30 vaske koster 100 koner (3,30 kroner per opvask). Det er lige værd at tænke over.

Når det nu er sagt, så HAR man altså valget – og man kan vel dårlig klandre franskmændende fra Daan Tech i at ville tjene lidt håndører? Læs mere om indbyggede funktioner, opvaskeevner og den endelige dom på næste side.

Næste side: Indbyggede funktioner, opvaskeevner og den endelige dom …

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.