×
Mobil og tablets

Anmeldelse: Motorola One Zoom

Motorola One Zoom leverer generelt en god oplevelse - og et fantastisk kamera

Motorola har levet en lidt blakket tilværelse i skyggen af de tre store producenter, men holder stædig fast og har for nyligt præsenteret deres Razr i en moderne udgave med foldeskærm. Men de har absolut ikke ligget på den lade side i forhold til at producere “almindelige” mobiler heller, og vi har lånt deres Motorola One Zoom til test. Det er en budget Android telefon der dog har en del fordele – ud over prisen, vel at mærke.

Fornuftigt design der ikke skiller sig ud

Mobiltelefoner ligner efterhånden hinanden allesammen. De fleste er, som på Motorola Zoom, gået væk fra startknapper og bruger udelukkende enten en softwareknap eller gestures. Det betyder så, at skærmen på Motorola One Zoom fylder stort set hele forsiden – men med en relativt tyk kant i både top og bund. Det er dog ikke noget der skæmmer voldsomt, og den lille udskæring øverst til selfiekameraet er ret diskret, hvilket også hjælper lidt. Bagsiden har et kamerasetup med hele fire kameraer – det kommer jeg tilbage til – der er placeret på midten af telefonens øverste halvdel. Det er ikke decideret grimt, og på en møde gør de fire kameraer, at det ser nogenlunde symmetrisk ud. Det skal dog dertil siges, at flash’en sidder ved siden af de fire linser, hvilket gør, at det stadig ser lidt rodet ud. Der er også “blevet plads til” et lysende Motorola logo der samtidig også lyser op

I bunden af telefonen er der blevet plads til et 3,5mm jackstik, så er du den lykkelige ejer af et par gode hovedtelefoner fra før den trådløse era virkelig begyndte kan du altså stadig slutte dem til. Der er selvfølgelig også den obligatoriske USB-C.

God skærm til prisen

Taget i betragtning at Motorola One Zoom koster omkring 3.000 kr. er skærmen faktisk i den bedre ende.

Det er en 6,4″ OLED skærm med en FHD+ opløsning på 1080×2340 pixler, og den er lysstærk nok til at konkurrere med de bedste, og selv i solskin er der mere end rigeligt knald på, til man kan se, hvad der foregår.

Generelt er skærmen en del over den kvalitet, vi er vant til at se på de billigste modeller, og jeg må da også sige, at skærmen formentlig er den bedste, jeg har set på en telefon under 3.000 kr. i år.

Bedste kamera på en mellemklassemobil nogensinde

Hvis dine to største prioriteter når du køber en smartphone er pris og kamera, så behøver du ikke kigge længere. Motorola One Zoom er telefonen til dig. Faktisk er kameraet på Zoom det absolut bedste, jeg har prøvet i prisklassen nogensinde, og der er altså nogle ret hårde nysere imellem. Men Zoom har både 3x optisk zoom, ultra vidvinkel, optisk billedstabilisering og en kamdera-app, der virkelig viser tænder. Faktisk er det tydeligt, at Motorola virkelig har lagt noget arbejde i appen, der har så mange forskellige funktioner, at man faktisk skal være ret velbevandret ud i fotografiets ædle kunst for at kunne bruge mange af indstillingerne. Men igen; One Zoom er en kameramobil, så det giver jo egentlig ganske udmærket mening.

Kvaliteten af billederne er generelt virkelig imponerende, selv hvis man bare samler telefonen op og skyder fra hoften. Især er det imponerende, hvor langt man kan zoome ind uden at miste kvalitet, og den optiske billedstabilisator er faktisk god nok til, at billederne stadig bliver skarpe

Derudover må jeg tage hatten af for “night-mode”, der kan tage billeder i selv utroligt svag belysning – og endda ganske hurtigt. Faktisk er den på niveau med iPhone 11 her, og det er vel at mærke en telefon, der koster det dobbelte.

Eneste lille problem er, at kameraet har en tendens til at være lidt for aggressiv med kunstig skarphed. Det er noget, jeg også synes Huaweis kameraer en gang imellem lider af (eller rettere, deres software gør), og selv om det kun er sjældent jeg synes det er direkte irriterende, skal jeg jo lede efter hårene i suppen, og dette er stort set det eneste. Igen; hvis kameraet er vigtigt for dig, bør du altså tage et kig på Motorola One Zoom.

Langsom fingeraftrykslæser

Det er selvfølgelig individuelt, hvor hurtig en telefon afkoder fingeraftryk. Også fra person til person – der kan være lidt forskel på registreringen af det enkelte aftryk. Alligevel må jeg sige, at jeg ikke er imponeret over fingeraftrykslæseren, der er bygget ind i skærmen. Den er alt for ofte upræcis, og selv når man placerer fingeren helt rigtigt sker det alt for ofte, at det tager lang tid at læse aftrykket. Det endte faktisk med, at jeg efter relativt kort tid måtte droppe overhovedet at bruge den – og jeg gik tilbage til blot at taste pin-kode.

Ren Android oplevelse

En af de gode ting, synes jeg i hvert fald, er at Motorola har en minimalistisk tilgang til styresystemer – de bruger nærmest en helt ren udgave af Android. Der er to måder at gøre det på – enten ved at lave en forkromet (og nogen gange kikset) overbygning til Android eller, og det er oftest den bedste ide, at lave få tilpasninger til styresystemet, og så ellers give den “rene” oplevelse. De eneste, der virkelig lykkes med den helt store makeover er faktisk Samsung – men heldigvis har Motorola altså ikke brugt ressourcer på at “forbedre” styresystemet særligt meget, så det hele virker som Google har tænkt det.

Halvgammel processor yder fint

Hastigheden i brugergrænsefladen er generelt fin, og det er sjældent at der er større problemer i afvikling af noget som helst. Loadhastigheden på enkelte spil er en smule over gennemsnittet, men det er det største problem jeg reelt har fundet i forhold til hastighed, på trods af at processoren er den efterhånden noget aldrende Snapdragon 675.

Hurtiglader i kassen

Batteriet er på 4.000mAh, hvilket – igen – er rigtigt godt for en mobil i mellemklassen. Og faktisk holder telefonen også fint strøm – den overlever hele dagen og lidt mere til uden at man nogensinde bliver bekymret for, om den går død inden sengetid. Det er vel nogenlunde det, en telefon skal kunne i dag, og skulle det så endelig være, at man har glemt at lade den om natten er der også en hurtiglader med i kassen. Igen en fin feature for en telefon i klassen, også selv om det “kun” er en 18W lader, hvilket naturligt nok er noget fra de hurtige 30 og 40W ladere, der begynder at dukke op fra de store producenter. Til gengæld slider en 18W lader ikke så meget på batteriet.

God pris

Til en pris lige under 3.000 kr. får du faktisk utroligt meget telefon for pengene – især hvis din prioritet er et godt kamera. Generelt må jeg indrømme, at Motorola One Zoom til prisen er en ganske gedigen smartphone, som vil kunne tilfredsstille langt de flestes behov. Og igen; hvis dine to primære krav til en smartphone er, at den skal have et godt kamera og være billig, skulle jeg mene at One Zoom er telefonen til dig.

Motorola One Zoom

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 2.999 kr.

Motorola One Zoom leverer en rigtigt god oplevelse til prisen - og er du på jagt efter en god smartphone med et rigtigt godt kamera, så behøver du ikke lede længere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.