AnmeldelseDet intelligente hjem

Click & Grow Smart Garden 3

Hvis du elsker friske krydderurter, men hader at forsøge at holde dem i live er Smart Garden 3 et fantastisk koncept

Der er ikke noget så lækkert som friske krydderurter i maden – alene duften er næsten det hele værd. Men at holde liv i de små planter er nogen gange en udfordring, og for de fleste bliver krydderurterne en forbrugsvare, som man køber og derefter blot smider ud fordi de dør efter man har brugt dem en enkelt gang. Men med Smart Garden 3 fra Click and Grow er det fortid. Og jeg må indrømme, at jeg var skeptisk da jeg modtog testudgaven af den lille have – men min skepsis er blevet gjort til skamme.

Kan gemmes i skabet

Eftersom lyset til planterne er kunstigt, kan du gemme Smart Garden 3 i skabet. Ikke fordi den som sådan er specielt grim, men den er altså heller ikke køn at have stående, og er dit køkken som mit, er der formentlig ikke uanede mængder plads på køkkenbordet. Det er fint at få den af vejen, og det er altså ikke noget problem – men det kræver selvfølgelig, at du har strøm inde i skabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Utroligt simpelt

Efter knap to uger ser de små planter sådan ud.

En plante er jo i sig selv både utroligt kompleks og utroligt simpel. Får den lys og vand og lever den i nærende jord vokser den sig stor og fin. Og det er præcis de tre ting, Smart Garden 3 leverer: Vand, lys og næring. Og det bedste af det hele er, at den klarer det hele selv.

Smart Garden 3 består af en beholder hvori du sætter små fods med jord og frø i. Under de kommende planter er der plads til vand, som fyldes på via et hul med et flydende låg – så du altid kan se, hvor meget vand der er tilbage. Fylder du den helt op, er der vand til flere uger, afhængig af omgivelserne. Dernæst skal Smart Garden sættes til strøm, og lyset tænder. Det er bedst at tænde den om morgenen, da der er en cyklus på otte timer hvor lyset er tændt – og det er lidt fjollet at det er tændt om natten. Sætter du din have i et skab er det dog formentlig ligegyldigt.

Efter den hurtige opsætning er det bare tålmodighed der skal til – et par uger efter kan du nemlig så småt begynde at nippe et par blade basilikum. Lyset får den fra små dioder monteret over planterne. Lyset kan hæves efterhånden som planten vokser – via et meget lavpraktisk system, hvor du sætter forlængere på den stang der holdet lyset. Det er selvfølgelig ikke særligt imponerende, men eftersom det er noget der højst skal gøres hver 3. uge (alt efter hvilken plante du har i din pod) er det ikke et kæmpe problem. Med to forlængere kan du have meget høje planter.

Geniale pods

Hele Smart Garden 3 systemet er bygget på såkaldte “pods”: Små beholdere indeholdende næringsrig jord og frø af den valgte plante. Dermed har den lille plante de bedste forudsætninger for at vokse sig stor og stærk når du tilsætter lys og vand. Og du kan virkelig få mange forskellige pods. Se bare her.

Til en pris på omkring 75kr. for tre er det faktisk billigere at købe pods end at købe en frisk, økologisk basilikum i Brugsen. Det er altså ret fornuftigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God løsning til dig uden grønne fingre

Jeg indrømmer det gerne: Jeg er massemorder. Jeg har slået et utal af basilikum ihjel over årene. Men lige nu bliver der altså ikke myrdet løs i mit køkken, og jeg har altid frisk basilikum. Og jeg har lige bestilt ny basilikum, dild og timian, der skal plantes når mine basilikummer går til fordi de løber tør for næring om nogle måneder. Det er helt genialt. Så Smart Garden 3 er en perfekt løsning for dig der ikke har grønne fingre.

Click and Grow Smart Garden 3

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 695 kr.

Smart Garden 3 er let at gå til og du har altid friske krydderurter. Det er simpelt, men genialt.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button