×
Netflix

Dansk kriminalroman bliver ny Netflix-serie

Krimien Kastanjemanden bliver den anden danske tv-serie på Netflix. Optagelserne begynder næste år.

Rygterne siger, at den danske tv-serie The Rain er en af de mest populære ikke-amerikanske serier på Netflix. I det lys kan det ikke undre, at streamingtjenesten har haft Danmark i kikkerten endnu engang. Under branchefestivalen Copenhagen TV Festival har Netflix i dag annonceret, at krimien Kastanjemanden, der er skrevet af forfatteren Søren Sveistrup, bliver oversat til tv-serie-format i de kommende år. Optagelserne går i gang i 2020, men der er endnu ikke nogen premieredato.

Søren Sveistrup har tidligere oplevet af se sine værker på skærmen. Han skrev blandt andet tv-serien Forbrydelsen for DR. En serie, der også blev indspillet i en (knapt så populær) amerikansk udgave.

– Netflix har vist en stærk interesse for min bog, og jeg er rigtig glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for ’Kastanjemanden’, siger Søren Sveistrup i en pressemeddelelse.

Serien skulle, ligesom Forbrydelsen, blive i genren nordic noir, der har gjort de danske serier på populære rundt omkring i verden.

– Efter The Rain’s succes er vi stolte af at kunne annoncere vores næste danske originalserie, som vil bygge videre på fordi noir-traditionen. Vi var fra første øjeblik tiltrukket af den stærke historie og af Sørens stemme, siger Tesha Crawford, der er boss for Netflix International Originals Northern Europe.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.